- DRAPSFORSØK: Bakgrunnen for knivstikkingen er så langt ikke kjent, men kvinnens håndveske skal ha vært borte fra åstedet. Foto: SVEIN GUSTAV WILHELMSEN
- DRAPSFORSØK: Bakgrunnen for knivstikkingen er så langt ikke kjent, men kvinnens håndveske skal ha vært borte fra åstedet. Foto: SVEIN GUSTAV WILHELMSENVis mer

Mann (19) pågrepet etter brutalt knivoverfall

Siktet for drapsforsøk etter at kvinne ble knivstukket sju ganger på Grünerløkka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En 19 år gammel mann ble i 06-tida i morges pågrepet i sin egen bolig på Tøyen og siktet etter den svært brutale knivstikkingen på Grünerløkka natt til søndag.

Bakgrunnen for pågripelsen er at han ble gjenkjent etter bruk av et bilde i media.

- Vi er nokså sikre på at dette er mannen som vi i går sende ut et bilde av fra et overvåkningskamera nær åstedet. Han er siktet for drapsforsøk og vil trolig snart bli avhørt, sier vaktleder Jon Rune Lande ved sentralvakta i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Det er foreløpig uklart om mannen erkjenner å ha noe med overfallet å gjøre.

Det var i 04-tida søndag morgen en 35 år gammel kvinne ble knivstukket seks ganger i korsryggen og én gang i kragebeinet ved Paulus kirke i Markveien på Grünerløkka i Oslo.

Til alt hell fikk hun ikke kritiske skader, og kunne avhøres om hendelsen i går.

Motivet er ikke kjent, og de to skal ikke ha snakket sammen forut for knivstikkingen, men kvinnens håndveske var borte fra stedet. Politiet uttalte i går at de jobbet ut fra at kvinnen var et tilfeldig offer.

Politiet ønsker fortsatt å komme i kontakt med folk som har gjort interessante observasjoner i området eller som har andre opplysninger i saken.