PÅGREPET: Her påsettes mannen håndjern like før klokken 21 onsdag kveld. Foto: Jan Rune Berge
PÅGREPET: Her påsettes mannen håndjern like før klokken 21 onsdag kveld. Foto: Jan Rune BergeVis mer

Mann (19) truet politi med våpen

Pågrepet under væpnet aksjon i Stavanger i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 19-årig mann truet i kveld politi og beboere med håndvåpen i et bolighus i Spilderhauggata på Storhaug i Stavanger.

Mannen ble pågrepet etter at flere politimenn klokka 20:45 tok seg inn i huset og hentet mannen ut, sier et øyenvitne til Dagbladet.no.

- De klargjorde seg utenfor huset og rykket inn i boligen med skjold. De gjennomsøkte huset og tok ham med ut, før de satte på ham håndjern og kjørte ham avgårde, sier vitnet til Dagbladet.no.

Innsatsleder Torstein Paulsen i Stavanger-politiet sier pågripelsen skjedde uten dramatikk og at ingen ble skadet.

- En politipatrulje dro først ut til stedet i forbindelse med at mannen, som kan karakteriseres som en kjenning av politiet, hadde truet andre beboere i huset, sier Paulsen til aftenbladet.no.

Forlatt stedet
En nabo Dagbladet.no pratet med sier politiet nå har forlatt stedet.

- En politimann jeg snakket med tidligere sa det hadde roet seg. Nå er det helt stille i gata, som om ingenting har skjedd, sier naboen, som bare bodde et par hus unna åstedet, til Dagbladet.no.

Politiet opplyser at det blir vurdert om 19-åringen trenger legehjelp, og at det ikke ble funnet våpen i mannens leilighet.

TOM: Gata hvor politiaksjoner finner sted er sperret av, og politiet dirigerer folk og biler fra stedet. MMS-FOTO: 2400-tipser.
TOM: Gata hvor politiaksjoner finner sted er sperret av, og politiet dirigerer folk og biler fra stedet. MMS-FOTO: 2400-tipser. Vis mer

Sperret gata
Øyenvitner Dagbladet.no har pratet med beskriver et massivt og bevæpnet politioppbud som sperret av gata, dirigerte bort personer og biler, og tok selv oppstilling ved hvert hushjørne.

- Det en god del uniformerte og væpnede politimenn der ute nå, sa en beboer til Dagbladet.no.

Det har etter gjentatte forsøk ikke lyktes Dagbladet.no å komme i kontakt med Rogaland politidistrikt.

 Politiet skal ha omringet huset. MMS-Foto: 2400-tipser.
Politiet skal ha omringet huset. MMS-Foto: 2400-tipser. Vis mer