Mann (20) dømt til fem og et halvt års fengsel for overgrep

46 jenter vitnet som fornærmet i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En 20 år gammel mann er i Sør-Gudbrandsdal tingrett dømt til fem og et halvt års fengsel for overgrep mot en rekke jenter.

Dommen som falt torsdag, er betydelig mildere enn aktors påstand om ni års fengsel, melder NRK. Hele 46 jenter i alderen 12-18 år vitnet som fornærmede i saken.

20-åringen er blant annet dømt for to tilfeller av seksuell omgang med barn under 14 år og 14 tilfeller av seksuell omgang med barn under 16 år.

Retten brukte tre uker på den omfattende saken i høst.

Frikjent for voldtekt Tiltalen omfattet også to voldtekter, men 20-åringen ble frikjent for disse.

- Vi er fornøyd med at retten har frikjent ham for to tilfeller av voldtekt. Det betyr mye for ham. Det har vært en påkjenning for ham å leve med anklager om voldtekt. Men det er en alvorlig dom uansett på fem år og seks måneders fengsel, sier forsvarer Kåre Lund.

Saken ble rullet opp etter at en jente anmeldte mannen for voldtekt i fjor. Det eldste forholdet i saken stammer fra 2010, da den dømte mannen var 16 år gammel.

Han har hele tiden nektet for å ha brukt vold og trusler, men innrømmet flere av anklagene under rettssaken, blant annet seksuell omgang med mindreårige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer