Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann (20) dømt til fem og et halvt års fengsel for overgrep

46 jenter vitnet som fornærmet i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 20 år gammel mann er i Sør-Gudbrandsdal tingrett dømt til fem og et halvt års fengsel for overgrep mot en rekke jenter.

Dommen som falt torsdag, er betydelig mildere enn aktors påstand om ni års fengsel, melder NRK. Hele 46 jenter i alderen 12-18 år vitnet som fornærmede i saken.

20-åringen er blant annet dømt for to tilfeller av seksuell omgang med barn under 14 år og 14 tilfeller av seksuell omgang med barn under 16 år.

Retten brukte tre uker på den omfattende saken i høst.

Frikjent for voldtekt Tiltalen omfattet også to voldtekter, men 20-åringen ble frikjent for disse.

- Vi er fornøyd med at retten har frikjent ham for to tilfeller av voldtekt. Det betyr mye for ham. Det har vært en påkjenning for ham å leve med anklager om voldtekt. Men det er en alvorlig dom uansett på fem år og seks måneders fengsel, sier forsvarer Kåre Lund.

Saken ble rullet opp etter at en jente anmeldte mannen for voldtekt i fjor. Det eldste forholdet i saken stammer fra 2010, da den dømte mannen var 16 år gammel.

Han har hele tiden nektet for å ha brukt vold og trusler, men innrømmet flere av anklagene under rettssaken, blant annet seksuell omgang med mindreårige.

Bilder Mannen fikk flere av jentene til å sende ham seksualiserte bilder og videoer av seg selv via nettet og sosiale medier. Han sendte også tilsvarende bilder til flere av jentene. NRK melder at han også lagret bilder av jentene uten at de visste om det.

Dommen omfatter 37 tilfeller av fremstilling eller besittelse av overgrepsbilder av mindreårige.

I tillegg til fengselsstraffen, er 20-åringen dømt til å betale til sammen 330.000 kroner i oppreisning til elleve av jentene. For en av dem må han også betale erstatning for økonomisk tap.

Han frifinnes for å betale erstatning til 17 jenter.

(NTB)

Lik Dagbladet på Facebook
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media