Mann (20) er opptøyenes første dødsoffer

Ble truffet av en taxi som kjørte inn i en gruppe.

TV-BIL: Her ser folk på en ødelagt TV-bil på opptøyenes fjerde dag i Istanbul. Foto: EPA/SEDAT SUNA/NTBScanpix
TV-BIL: Her ser folk på en ødelagt TV-bil på opptøyenes fjerde dag i Istanbul. Foto: EPA/SEDAT SUNA/NTBScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 20 år gammel tyrkisk mann døde da en taxi kjørte inn i en gruppe demonstranter i Istanbul, ifølge en tyrkisk legeforening, melder Reuters.

Fire personer ble skadd.

Første Dette er det første kjente dødsfallet som er knyttet til demonstrasjonene.

I dag er den fjerde dagen med voldsomme demonstrasjoner i flere byer i Tyrkia. I natt skal ha vært den voldeligste natta så langt.

Både i Istanbul og Ankara ble det fredag meldt om voldsomme sammenstøt mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker, og uroen fortsatte lørdag.

Lørdag morgen samlet folk seg på Taksim-plassen i sentrum av Tyrkias største by for å protestere mot regjeringen til statsminister Erdogan, som har sittet ved makten i over ti år.

Vokste Demonstrasjonene startet som en protest mot utbyggingen av en grønn lunge i Istanbul, men har utviklet seg til å bli et sterkt uttrykk for misnøye med regjeringen og Tyrkias utvikling.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har ytret at sosiale medier er en stor trussel mot samfunnet. Dette kommer trolig av at tyrkiske medier ikke har skrevet mye om opptøyene, og at folk derfor tyr til sosiale medier for å få informasjon om hva som skjer.

Presidenten har også skyldt på ekstremister og ytre krefter for opptøyene.

Demonstrasjonene karakteriseres som de voldeligste på flere år.