Mistenkt kidnapping i Tolga:

Mann (20) kommet til rette

Politiet har søndag etterforsket en mistenkt kidnapping av en 20 år gammel mann i Tolga i Østerdalen. Nå har han kommet til rette.

SPERRINGER: Søndag ettermiddag var det satt opp sperringer rundt en privat adresse i Tolga. Foto: Therese Doksheim Skaug / Dagbladet
SPERRINGER: Søndag ettermiddag var det satt opp sperringer rundt en privat adresse i Tolga. Foto: Therese Doksheim Skaug / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Politiet har søndag lett etter en 20 år gammel mann som de fryktet var kidnappet etter en voldshendelse i Tolga natt til søndag.

Nå er han kommet til rette.

- Den savnede kom til rette like før midnatt søndag, sier operasjonsleder Kjartan Waage til Dagbladet.

Han ønsker ikke å si noe om hvordan vedkommende kom til rette, eller hvorvidt han er skadd.

Politiet opplyste tidligere søndag at det er minst to mistenkte i saken.

- Etterforskningen pågår fortsatt for fullt. Det er fremdeles ingen som er siktet eller pågrepet i saken. Vi vil komme tilbake med mer informasjon mandag formiddag, sier operasjonslederen.

De pårørende er varslet om sakens utvikling. Politiet vil komme tilbake med mer informasjon mandag formiddag.

- Fortsatt mistenkt kidnapping

Det var natt til søndag at politiet fikk melding om at tre personer ble utsatt for vold på en privat adresse i Tolga kommune.

- Da politiet ankom stedet fikk de kontakt med de to som var der. De ble sendt til en sjekk, og har det bra etter forholdene, sa politiadvokat Vibeke Stolp Ekeland i Innlandet politidistrikt til Dagbladet tidligere søndag.

En av de tre personene - den 20 år gamle mannen - ble tatt med av de mistenkte og politiet etterforsker hendelsen som en frihetsberøvelse.

- Det vi etterforsker er en frihetsberøvelse. Vi mistenker altså at vedkommende er tatt med fra denne adressen mot sin vilje, sa Ekeland.

Waage sier til Dagbladet like etter midnatt at politiet fremdeles betegner dette som en kidnapping.

Foto: Therese Doksheim Skaug / Dagbladet
Foto: Therese Doksheim Skaug / Dagbladet Vis mer

Flere tips

Politiet omtalte hendelsen først i en pressemelding klokka 11.40 søndag. Søndag ettermiddag etterlyste politiet tips i saken.

- Vi har fått inn noen tips og jobber med å gjennomgå disse, sier politiadvokat Vibeke Stolp Ekeland i Innlandet politidistrikt til Dagbladet søndag kveld.

Da Dagbladet var på stedet i 13.30-tida var det satt opp politisperringer og laget oransje markeringer i snøen, men ingen nødetater eller andre var på stedet.

Politiadvokat Ekeland ønsker ikke å kommentere hvilken tilknytning fornærmede har til åstedet.

- Vi har en formening om motiv og hendelsesforløp, og jobber ut ifra flere hypoteser, sier Ekland.

Åstedet ligger like ved grensa til Sverige.

- Vi kan ikke utelukke at gjerningspersonene kan ha dratt utenlands, sier politiet.

- Alvorlig og skremmende

Ordfører i Tolga kommune, Bjørnar Tollan Jordet, forteller til Dagbladet at det lille lokalsamfunnet er preget av saken.

- Dette er et veldig lite lokalsamfunn. En så alvorlig og skremmende hendelse påvirker oss alle. Det har preget mange her, som naturligvis er bekymret, og har omsorg for de f.o.m. er direkte berørt. Vi er opptatt av å ta vare på dem, sier ordføreren.

Kommunen har tatt dialog med politiet.

- Vi jobber med oppfølgning av de direkte berørte, og har satt ned et kriseteam. Vi prøver å bistå med det vi kan.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer