PÅ SYKEHUS: Den 20 år gamle ingeniørstudenten fra Harstad, som tirsdag kveld ble knivstukket og hardt skadd ved Skjombrua i Narvik, er fortsatt på sykehus. Via sin bistandsadvokat formidler han til venner og medstudenter at han etter forholdene har det bra.  
PÅ SYKEHUS: Den 20 år gamle ingeniørstudenten fra Harstad, som tirsdag kveld ble knivstukket og hardt skadd ved Skjombrua i Narvik, er fortsatt på sykehus. Via sin bistandsadvokat formidler han til venner og medstudenter at han etter forholdene har det bra.  Vis mer

Mann (20) overlevde knivangrepet i Narvik: 
- Vil formidle til venner og medstudenter at det etter forholdene går bra

20-åringen er preget etter det som har skjedd og vil trenge tid til å bearbeide det, ifølge sin advokat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 20 år gamle Harstad-mannen som ble hardt skadd i knivangrepet i Narvik tirsdag kveld ble i går sendt til Harstad sykehus, ifølge etterforskningsleder Jostein Kroken.

Tilstanden hans er stabil og 20-åringen er utenfor livsfare, sier Kroken.

- Preget

20-åringen har fått oppnevnt advokat Rune Stenstrøm fra Advokatfirmaet Finn som bistandsadvokat. Til Dagbladet forteller Stenstrøm at klienten var venn av Martin Liebraaten (21), som ble drept.

- Min klient er preget av det han er blitt utsatt for, og det som har skjedd, og han vil trenge tid til å bearbeide dette, sier bistandsadvokat Rune Stenstrøm til Dagbladet.

20-åringen er blitt avhørt av politiet én gang. Det skjedde natt til 2. november, og ifølge etterforskningsleder Kroken stemmer hans forklaring «til dels» med siktedes forklaring.

Advokat Stenstrøm sier til Dagbladet at de av hensyn til politiets etterforskning ikke vil kommentere hendelsesforløpet den natta knivstikkingen fant sted.

- Vil formidle

Stenstrøm beskriver klienten som en «normal ung mann med interesser for både samfunnsliv og idrett, og en person med mange venner».

- Han vet at venner og medstudenter er bekymret for ham, og han ønsker å formidle til dem at det etter forholdene går bra med ham, sier Stenstrøm.

Han forteller at klienten har fått med seg at det har vært flere medieoppslag om saken.

- Hva sier han om det som blir skrevet?

- Det er ikke aktuelt fra vår side å gå ut med noen opplysninger så tidlig i etterforskningen. Det opplever ikke vi som riktig, sier Stenstrøm.

En 23 år gammel mann fra Ballangen har erkjent seg skyldig etter siktelsen om drapsforsøk på den 20 år gamle Harstad-mannen, samt drap på Martin Liebraaten.