Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann (20) pågrepet etter tre knivran i Bergen

Politiet mener samme mann står bak ran på to kvinner og en Bunnpris-butikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Vest politidistrikt meldte tidligere i dag om to knivran i Bergen sentrum i løpet av et tidsrom på 22 minutter.

Så kom det ytterligere meldinger om et forsøk på knivran på en Bunnpris-butikk på Smiberget i byen. Gjerningsmannen gikk fra butikken, men ble pågrepet på en adresse i nærheten kort tid etterpå. Politiet meldte om pågripelsen rundt 12.45 i dag.

Da hadde allerede byen vært utsatt for tre ran. Politiet mener samme mann står bak alle.

- Gjerningsmannen er 20 år. Beskrivelsen samsvarer med beskrivelsen av gjerningsmannen fra ranet og ransforsøket i Bergen sentrum tidligere i dag, melder politiet.

Det første ranet skjedde i Kong Oscars gate rundt klokka 08.15 i dag tidlig. Ifølge politiet ble en kvinne på 19 år truet med kniv til å gi fra seg et pengebeløp etter at hun skal ha tatt ut penger fra en minibank. Gjerningsmannen skal ha løpt fra stedet.

Bare 22 minutter etterpå meldte politiet om nok et ran i Bergen sentrum, denne gang i Nedre Korskirkeallmening.

Ifølge politiet ble en kvinne på 42 år truet med kniv til å gi fra seg penger. Kvinnen nektet før gjerningspersonen stakk fra stedet.

Begge kvinnene ble tatt med til politihuset for avhør og politiet lette etter gjerningspersonen med store styrker.

- Vi tror det er samme mann som står bak begge hendelsene. Beskrivelsene passer med hverandre, sier operasjonsleder Morten Rebnord til Bergensavisen.

Politiet har gått ut med følgende beskrivelse etter det siste ranet: Mann, etnisk norsk, ca 170 - 180 cm høy, slank kroppsbygning, iførte mørk hettegenser.

Saken oppdateres

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!