FUNNET I KJELLEREN: 21 år gamle Thien Hoang ble funnet drept i kjelleren i familieboligen på Furuset 29. september. Nå er en person pågrepet for drapet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet .
FUNNET I KJELLEREN: 21 år gamle Thien Hoang ble funnet drept i kjelleren i familieboligen på Furuset 29. september. Nå er en person pågrepet for drapet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet .Vis mer

Mann (20) pågrepet for Furuset-drapet

Thien Hoang (21) ble funnet drept 29. september.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

29. september ble 21 år gamle Thien Hoang funnet drept i kjelleren i villaen der han bodde sammen med sine foreldre.

Familien oppdaget liket først etter at de hadde vært hos politiet og meldt sønnen savnet.

Politiet holdt klokka 18.30 pressekonferanse i saken.

- En mann (20) er pågrepet for drapet. En annen person på 18 år er siktet for å ha gitt politiet uriiktige opplysninger, sier politioverbetjent Grete Lien Metlid.

Etter det Dagbladet kjenner til er 18-åringen siktet for falsk forklaring fordi politiet mener han har løyet om 20-åringens rolle i saken.

Begge er kjent av politiet fra tidligere.

Begge de to pågrepne tilhører samme bekjentskapskrets som den drepte 21-åringen, men de er ikke i familie. De ble pågrepet uten dramatikk på samme sted i Oslo, og sitter nå i avhør på politihuset på Grønland i Oslo.

- Det har vært en krevende etterforskning for politiet, hvor vi har fått lite informasjon utenfra, sier Metlid.

Selv om både de siktede og den drepte var kjente av politeit fra tidligere, vil ikke politiet si at etterforskningen har dreid seg om ett bestemt kriminelt miljø.

Drapet på Thien Hoang 29. september var det første av i alt fem drap Oslopolitiet har fått i fanget den siste måneden. Også i de andre fire drapene har politiet funnet det de mener er gjerningspersonene.