PÅGRIPET: En 20 år gammel mann ble pågrepet av politiet i Dronningens gate i Oslo i natt.  Mannen var i besittelse av et ladd våpen. Foto: Daniel D. Laabak
PÅGRIPET: En 20 år gammel mann ble pågrepet av politiet i Dronningens gate i Oslo i natt. Mannen var i besittelse av et ladd våpen. Foto: Daniel D. LaabakVis mer

Mann (20) pågrepet med ladd pistol i Oslo sentrum

20 minutter senere ble en mann med kniv pågrepet i samme gate.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 20 år gammel mann med utenlands opprinnelse ble i natt pågrepet av politiet i Dronningens gate i Oslo. 20-åringen var i besittelse av en ladd pistol.

Avhøres
- Klokka 03.30 i natt fikk vi melding om at en ung mann var observert med pistol i Dronningens gate. Mannen ble pågrepet av politiet klokka 03.45. Det viste seg at pistolen var ladd, forteller operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Finn Belle til Dagbladet.no.

Belle vet foreløpig ikke hvorfor 20-åringen var utstyrt med skytevåpenet, eller hva hans hensikter med den var.

- Mannen er nå arrestert, og vil bli avhørt i morgen, sier han.

Også forrige helg ble en ung mann pågrepet da han åpenlyst bar vapen i Oslo sentrum.

- Veivet med stor kniv
20 minutter etter at 20 åringen var pågrepet, tikket det inn en ny melding til politiet om en væpnet person i Dronningens gate.

- Klokka 03.50 fikk vi opplysninger om at en person veivet med en stor kniv på Dennis Grill i den samme gata, bekrefter Belle.

Personen, som viste seg å være en somalier, ble raskt pågrapet av politiet.

- Vi kjenner ikke til at personen har kommet med noen trusler, men valgte å pågripe han fordi det er straffbart å være i besittelse av våpen på slike offentlige plasser, sier Belle.

Han kjenner ikke til motivet til somalieren, og kan heller ikke bekrefte eller avkrefte om noen av de to pågrepne mennene var beruset.

Begge vil bli avhørt i morgen.

PISTOL: 20-åringen var i besittelse av en ladd pistol (bildet). Foto: Daniel D. Laabak
PISTOL: 20-åringen var i besittelse av en ladd pistol (bildet). Foto: Daniel D. Laabak Vis mer