Mann (20) tilstår Strømstad-drapet

Kvinnelig turist (40) trolig drept med planke bak diskotek.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 20 år gammel pågrepet mann har tilstått drapet på en kvinne i Strömstad, opplyser svensk politi i en pressemelding, ifølge NTB.

Mannen vil antakelig bli fremstilt for varetektsfengsling i løpet av dagen. Mannen er ikke fra Norden, men bor i nærheten av Gøteborg, opplyser politiet. Han er ikke kjent for politiet fra før.

Kvinnen (40) fra Stockholm som ble funnet drept i det populære turiststrøket Torskholmen i Strømstad i Sverige søndag ble trolig drept med en planke.

Hun ble funnet livløs 14.40 søndag av en nordmann, ifølge Expressen.se.

- Hendelsen karakteriseres som mord eller antatt drap, opplyste pressetalsmann Jan Bertilson i Västre Götaland-politiet til Dagbladet.no i søndag kveld.

I Sverige er ikke drap og mord det samme. Drap benyttes delvis om uaktsomt og  delvis forsettlig drap, mens mord brukes om delvis forsettlig og alltid overlagt drap.

Mannen ble pågrepet i dag tidlig.

Skulle tisse
Kvinnen ble funnet bak en restaurant, et sted skjermet for innsyn fra gaten der mange går for å late vannet, ifølge et vitne.  Restauranten er også en av Strømstads mest populære diskotek.

FOLK PASSERTE PÅ VEI TIL JOBB: Kvinnen i førtiårene ble funnet død med hodeskader. Ved siden av henne lå en blodig planke forteller et vitne. Foto Stig Hedström / SCANPIX SVERIGE
FOLK PASSERTE PÅ VEI TIL JOBB: Kvinnen i førtiårene ble funnet død med hodeskader. Ved siden av henne lå en blodig planke forteller et vitne. Foto Stig Hedström / SCANPIX SVERIGE Vis mer

- Nordmannen som fant henne gikk dit for å tisse, så oppdaget han henne, sier vitnet Peter Johansson til Expressen.se.

Kvinnen skal være fra østkysten i Sverige. Ifølge Gt.se sine kilder skal kvinnen ha dødd av ett eller flere kraftige slag mot hodet. 

Aftonbladet melder at politiet mistenker at kvinnen kan ha blitt utsatt for et seksuelt overgrep i forkant av det antatte drapet. Dette vil politiet foreløpig ikke kommentere.

- Planken var blodig
08:30 i går morges passerte Eive Axelsson, som jobber på den lokale fiskeauksjonen, stedet der kvinnen ble funnet senere på dagen. Han mener at han passerte åstedet bare få meter fra kroppen. På vei til jobb så han planken, men antok at det var noen som hadde slengt den fra seg i løpet av natten.


- Jeg var tilbake ved firetiden, og da hadde noen snudd den rundt. Da så jeg at den var blodig. Politiet tok hånd om den, sier han til Expressen.

Søndag ettermiddag har politiet foreløpig få spor i saken, men arbeider med å gå fra dør til dør i området for å finne mulige vitner.

Mange turister

Torskholmen er et populært turiststrøk med mange restauranter og butikker, og det er mange norske turister i området. 

Mann (20) tilstår Strømstad-drapet

Det ble arrangert en rekefestival i området lørdag kveld, og det var mange folk ute på byen. Etter midnatt lørdag lastet personell fra festivalen av tomme rekekasser bare noen meter fra der kvinnen ble funnet.

Politiet opplyser at de tekniske undersøkelsene vil fortsette utover dagen. Motivet for drapet er så langt ikke kjent.