Mann (20) voldtok sovende kamerat

Ble tatt på fersken av felles venner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går møtte 20-åringen i Tønsberg tingrett. Han skal ha voldtatt en kamerat (20) på en fest 30. april i fjor, skriver VG.

Ingen av de to tilhører noe homofilt miljø. 20-åringen som skal ha blitt voldtatt, var beruset og ute av stand til å motsette seg handlingen. I dag sliter han med angst og klassiske symptomer etter hendelsen.


- Min klient benekter at han har gjort det han er tiltalt for, sier forsvareren, advokat Jonny Sveen.

To vitner

Overgrepet skal ha funnet sted sent på kvelden på en fest i Tønsbergdistriktet, da alle bortsett fra tiltalte og fornærmede hadde forlatt festen.

Da den ene 20-åringen sovnet, skal den andre 20-åringen ifølge tiltalen ha trukket den sovendes bukse ned, og gjennomført samleie med ham.

To av kameratene som hadde forlatt festen tidligere, kom tilbake mens overgrepet fant sted.

- De to vitnene forklarer at de så 20-åringen gjennomførte samleie med den andre som sov. De ble svært overrasket over synet og ga uttrykk for at de mislikte det. På dette tidspunkt var voldtekten fullbyrdet, sier bistandsadvokat Steinar Thomassen.

Aktor, statsadvokat Ketil Omholt, mener de to ikke har grunn til å snakke usant, fordi de er venner av både tiltalte og fornærmede.

- Ble sjokkert 

Mannen som skal ha blitt voldtatt, våknet verken av det angivelige overgrepet eller av at folk kom inn og gjorde anskrik.

- Han fikk ikke vite hva som hadde skjedd før neste dag. Da fortalte de to som hadde oppdaget hendelsen det til ham. Han ble veldig sjokkert og politianmeldte saken, sier Thomassen.

Dersom tiltalte blir funnet skyldig, risikerer han to års fengsel, samt måtte betale oppreisning til den fornærmede 20-åringen på opptil 100 000 kroner.