Mann (21) dømt for overgrep mot fire mindreårige jenter

Fikk 12-årige jenter til å kle av seg og sende ham bilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 21 år gammel mann er i Inntrøndelag tingrett dømt til fire år og seks måneders fengsel for seksuelle overgrep mot flere mindreårige jenter.

21-åringen var tiltalt for overgrep mot i alt fire jenter. Ifølge dommen skjedde disse fra mai 2010 til midten av året etter.

21-åringen er dessuten dømt for å ha tatt nakenbilder av en av jentene. Bildene spredte seg etter hvert på nettet, noe jenta tok svært tungt.

Ifølge dommen overførte mannen penger til kontantkortene til to jenter på 12 år for å bytte disse mot bilder av jentene uten klær på overkroppen.

I tillegg er mannen dømt for å ha produsert eller å ha vært i besittelse av bilder og filmer som fremstiller seksuelle overgrep mot barn eller som har en fremstilling som seksualiserer barn. På mannens beslaglagte PC ble det funnet en film hvor en jente som fremstår å være 14 år har samleie med en gutt, samt cirka 300 bilder som viser nakne barn og/eller på annen måte seksualiserer barn.

21-åringen innrømmet seksuelle handlinger mot jentene i politiavhør, men endret sin forklaring i retten - og nektet straffskyld på alle tiltalepunkter.

Retten festet ikke lit til mannens nye forklaring og dømte mannen til fire år og seks måneders fengsel, i tråd med aktors påstand. 1 år og 6 måneder gjøres betinget med en prøvetid på 2 år.

Han er i tillegg til fengselsstraff også dømt til å betale to av jentene til sammen 140 000 kroner.

(NTB)