FUNNET DREPT: Thien Hoang (21) ble drept i sitt eget soverom på Furuset på morgenen 27. september i fjor. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
FUNNET DREPT: Thien Hoang (21) ble drept i sitt eget soverom på Furuset på morgenen 27. september i fjor. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

Mann (21) dømt til 14 års fengsel for drap på kamerat

Dømt for drapet på Thien Hoang på Furuset i september i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 21 år gammel mann er i Oslo tingrett dømt til 14 års fengsel for knivdrapet på Thien Hoang på Furuset i september i fjor.

Aktoratet ba Oslo tingrett finne 21-åringen skyldig i drap under særdeles skjerpende omstendigheter og ba om fengsel i 15 år, men dette var retten ikke enig i.

Den konkluderte på den andre siden med at det var så mange straffeskjerpende forhold knyttet til det forsettlige drapet at dommen ble satt til 14 år.

Thien Hoang (21) ble drept i sitt eget soverom på Furuset på morgenen 27. september i fjor. Drapet skal ifølge den tiltalte ha blitt utløst av en ubetenksom kommentar fra den drepte om en katt som tidligere hadde tilhørt den tiltalte.

I retten sa den tiltalte at det da «gikk en sikring» hos ham og han gikk løs på kameraten.

Offeret døde av forblødning etter 21 knivstikk i hodet og overkroppen. Videre oppholdt den tiltalte seg hele dagen på soverommet hvor han vasket og skjulte sporene etter drapet. Det gikk to dager før familien fant Hoang gjemt på soverommet. Den tiltalte 21-åringen ble pågrepet først en måned senere.

(NTB)