Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann (21) skutt og drept i Oslo

En gjerningsperson skal ha blitt sett løpende fra stedet.

DREPT: Innsatsleder Svein Arild Jørundland i Oslo-politiet om drapet på en kebabkiosk i Oslo. Video: NTB Scanpix Vis mer

En 21 år gammel mann ble natt til lørdag skutt og drept ved Prinsdal grill på Prinsdal i Søndre Nordstrand bydel i Oslo.

Bekreftet død

Mannen ble funnet på bakken utenfor Prinsdal grill og ble gitt livreddende førstehjelp på stedet, men livet sto ikke til å redde.

«Personen som er skutt er nå bekreftet død av helsepersonell. Pårørende blir varslet omgående», skriver politiet på Twitter.

Foreløpig har politiet ikke veldig mye å gå på.

- Gjerningspersonen er beskrevet som arabisk i utseendet, men skjulte ansiktet litt og var iført sorte klær, forteller operasjonsleder Line Skott i Oslo politisidtrikt.

I tillegg til mannen som er drept så er det også en annen mann som har skader på kroppen etter å ha blitt rispet med kniv av den samme gjerningspersonen.

- Trolig kamerater

Mannen, også han i begynnelsen av 20-åra, har en relasjon til den drepte mannen.

- Det er mye som tyder på at de er kamerater. De er personer som er kjent for politiet fra tidligere, sier operasjonslederen.

- Tilhører de et eller annet miljø?

- De tilhører ikke noe åpenbart kjent miljø.

Den knivskadde mannen er på sykehus, og politiet er i kontakt med ham, og håper å få gjennomført et skikkelig avhør.

Gjerningspersonen skal ha hatt et skytevåpen og en kniv.

- Flere spor

Krimvakta er på stedet for å sikre spor. Politiet hadde også ute en hundepatrulje, men i 02-tiden hadde de avsluttet det aktive søket etter gjerningspersonen.

Øst politidistrikt er også koblet inn i saken, siden drapet fant sted så langt øst i Oslo politidistrikt.

Like før klokka ni lørdag morgen hadde politiet fremdeles ikke kontroll på gjerningspersonen.

- Vi jobber med flere spor på gjerningspersonen, og det er flere interessante opplysninger i saken, sier operasjonsleder Tor Jøkling i oslo politidistrikt til Dagbladet.

Andre skyteepisode

I 21.30-tida fredag kveld ble en person skutt i armen på Bjølsen, i det politiet sier de mistenker dreier seg om et oppgjør mellom to gjenger.

Så langt er det ingenting som tyder på at det er sammenheng mellom skyteepisoden på Bjølsen og den på Prinsdal.