Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann (21) tiltalt for å ha voldtatt femåring

Mannen skal ha voldtatt samboerens fem år gamle datter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 21 år gammel mann er tiltalt for å ha voldtatt samboerens fem år gamle datter. Riksadvokaten mener saken er så grov at mannen bør straffes med inntil 21 års fengsel.

Mannen har tilstått at han om kvelden 9. juli i år voldtok den fem år gamle jenta mens samboeren var på jobb, skriver Stavanger Aftenblad.

Førstestatsadvokat Harald L. Grønlien har etter ordre fra Riksadvokaten tatt ut en tiltale basert på tre straffebestemmelser: Voldtekt, seksuell omgang med barn under 14 år og seksuell omgang med et barn som sto under 21-åringens omsorg.

- Saken er sendt til Stavanger tingrett for beramming. Dette er en sak som skal prioriteres, så jeg regner med at den kommer opp i god tid før jul, sier Grønlien.

Det er satt av én dag til rettssaken. Ett vitne skal stevnes. I tillegg skal 21-åringen forklare seg, og et dommeravhør av femåringen skal avspilles.

Strafferammen for voldtekt og seksuell omgang med barn under 14 år er i utgangspunktet inntil ti års fengsel. Men påtalemyndigheten mener dette tilfellet er så grovt at lovens strengeste straff, 21 års fengsel, bør benyttes. Grønlien mener overgrepet ble begått på en «særlig smertefull eller særlig krenkende måte».

21-åringen har vært varetektsfengslet siden han ble pågrepet 10. juli.

(NTB)