Mann (21) var hvit under nesa da politiet stoppet ham. - Jeg har spist skolebolle

Lurte til seg personopplysninger fra ansatte og beboere på sykehjem. Dømt for bedrageri, ruskjøring og narkotika.

KJØRTE I NARKORUS: Da 21-åringen ble stoppet av politiet i en lånt BMW, var han hvit under nesa. Arkivfoto: Sveinung U. Ystad
KJØRTE I NARKORUS: Da 21-åringen ble stoppet av politiet i en lånt BMW, var han hvit under nesa. Arkivfoto: Sveinung U. YstadVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nedre Telemark tingrett har dømt en 21 år gammel mann til seks måneder i fengsel, hvor av to måneder er gjort betinget, skriver TA.

Av dommen, som falt 29. oktober, framgår det at mannen sommeren 2012 jobbet ved et sykehjem.

Der lurte han til seg personopplysningene til fem kvinner, både ansatte og beboere, som han senere brukte til å opprette brukerkontoer hos flere nettbutikker.

Varer for over 100 000 Han bestilte deretter varer på internett for til sammen over 100 000 kroner, men domfelte forklarte i retten at han bare hentet ut et speilreflekskamera og en Ipad.

Mannen er også dømt for flere tilfeller av ruskjøring.

26. juli i år ble han stoppet av politiet da han kjørte en BMW 630 som han hadde lånt hos en bilforhandler. Politiet stoppet ham fordi de visste at han ikke hadde førerkort.

- Hvit under nesa - Da de tok kontakt med tiltalte var han hvit under nesa. Tiltalte forklarte først at han hadde spist en skolebolle, men erkjente etter kort tid at han hadde brukt amfetamin, heter det i dommen.

I bilen fant politiet 95 valiumtabletter, ett gram hasj og ett gram amfetamin.

Rettstoksikologisk undersøkelse viste at den unge mannen var påvirket av metamfetamin, klonazepam og GHB.

Nedre Telemark tingrett har funnet 21-åringen skyldig i bedrageri og identitetstyveri, ruskjøring, besittelse og bruk av narkotika og dytting av en politimann.

- Løslatt innen kort tid - Min klient sitter varetektsfengslet og har gjort det en stund. Dommen er så å si sonet ferdig allerede, så den vil ikke bli anket. Dommen er innenfor rammene av det man kunne forvente, men han hadde nok håpet at en større del av straffen ble gjort betinget, sier mannens forsvarer, advokat Bjørn Dyrland, til Dagbladet.

Dyrland viser til at to av de seks månedene han er dømt til er gjort betinget. Videre påpeker forsvareren at klienten ikke tidligere er straffet, så det er å vente at han kan søke prøveløslatelse etter to tredjedels soning.

- Da står man igjen med 80 dager som allerede er passert i varetektstida. Nå gjelder det å få ham fra varetekt og over i soning, slik at fengselsvesenet kan behandle spørsmålet om prøveløslatelse. Jeg regner med at han er løslatt innen kort tid, sier Dyrland.