SIKTET FOR INNBRUDD:  Politiet har funnet en hat, som ligner den siktede Michael J. Watkins hadde på seg den aktuelle natta, inne i apeburet i dyrehagen. Hatten ble funnet sammen med en død ape. Denne husarapen titter ut av buret sitti Zoo Boise etter at kameraten døde lørdag. Foto: Boise Police Department / AP Photo og The Idaho Statesman / Katherine Jones / NTB Scanpix
SIKTET FOR INNBRUDD: Politiet har funnet en hat, som ligner den siktede Michael J. Watkins hadde på seg den aktuelle natta, inne i apeburet i dyrehagen. Hatten ble funnet sammen med en død ape. Denne husarapen titter ut av buret sitti Zoo Boise etter at kameraten døde lørdag. Foto: Boise Police Department / AP Photo og The Idaho Statesman / Katherine Jones / NTB ScanpixVis mer

Mann (22) arrestert etter ape-død i dyrehage

Fant hatt inne i buret til den døde apen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i byen Boise i delstaten Idaho i USA har arrestert en 22 år gammel mann etter at en ape ble drept i Zoo Boise lørdag.

Politiet mener Michael J. Watkins brøt seg inn i dyrehagen natt til lørdag da en ape, av slaget husarape, døde av skader etter stump vold mot hodet og nakken.

Ifølge politiet ble en hatt, lik den Watkins hadde på seg samme natt, funnet inne i apeburet. 

Men det er ukjent hvordan husarapen ble drept.

Skader på overkroppen Politiet arresterte og siktet Michael J. Watkins for innbrudd og tyveri i går. De utelukker ikke at siktelsen kan bli utvidet etter at obduksjonsrapporten forhåpentligvis oppklarer hva apen døde av.

- Tapet av husarapen har rørt mange, inkludert våre politibetjenter og etterforskere, sier Mike Masterson, sjef for politiet i Boise. 

Watkins har i etterkant av tidspunktet for innbruddet, og før han ble arrestert i går, oppsøkt sykehus med lettere skader på overkroppen.

Ikke samsvar Ifølge ansatte ved sykehuset var hans forklaring om skadene ikke vært i tråd med skadene i seg sjøl, melder nyhetsbyrået AP.

Det er ukjent om Watkins var påvirket av alkohol eller andre stoffer i det antatte gjerningsøyeblikket.

Det er også ukjent hva som er motivet for volden mot apen, ifølge politiet.

Ansatte i sjokk Ifølge Steve Burn, leder for Zoo Boise, er apene de mest populære blant dyrene i dyrehagen.

- Dere kan bare forestille dere hvordan mine ansatte tok det da de fikk høre nyheten. Da jeg fortalte dem om det var de opprørte og sinte. De spurte meg igjen og igjen: hvorfor?, sier Burn.

PRESSEKONFERANSE:  Mike Masterson, sjef for politiet i Boise, informerte i går om drapet på apen i dyrehagen. Han holder opp bilde av  Michael J. Watkins, som er siktet for innbrudd i dyrehagen samme natt.  Foto: The Idaho Statesman / Darin Oswald / AP Photo / NTB Scanpix
PRESSEKONFERANSE: Mike Masterson, sjef for politiet i Boise, informerte i går om drapet på apen i dyrehagen. Han holder opp bilde av Michael J. Watkins, som er siktet for innbrudd i dyrehagen samme natt. Foto: The Idaho Statesman / Darin Oswald / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer

En artsfrend av den avdøde apen bor nå alene i buret, og Burn forteller at de er på jakt etter en ny ape slik at han ikke blir alene.

- Alle i dyrehagen er fornøyd med at politiet har arrestert en person for dette, sier Burn videre.

Jaget inntrengerne Ifølge politiet var mannen på besøk hos en bekjent i byen, og en annen person skal ha ventet utenfor dyrehagen da innbruddet skjedde.

En sikkerhetsvakt skal så ha jaget innbryterne bort fra dyrehagen.

Dyrehagen har rundt 300 dyr, og rundt 320 000 besøkende hvert år.

AFRIKANSK APE:  Husarapener lysebrun på oversiden og hvit på undersiden. Apene forekommerfra Vest-Afrika til Tanzania, Kenya og Etiopia ifølge Store norske leksikon. Foto: The Idaho Statesman / Katherine Jones / NTB Scanpix
AFRIKANSK APE: Husarapener lysebrun på oversiden og hvit på undersiden. Apene forekommerfra Vest-Afrika til Tanzania, Kenya og Etiopia ifølge Store norske leksikon. Foto: The Idaho Statesman / Katherine Jones / NTB Scanpix Vis mer