DØDE ETTER ULYKKE: Politet har satt opp sperringer ved inngangen til Kaptein Sabeltanns Verden i Dyreparken i Kristiansand etter at en mann i 20-åra, ansatt i Dyreparken, døde etter en arbeidsulykke lørdag morgen.
Foto: Eirin Margrethe Fidje / NTB scanpix
DØDE ETTER ULYKKE: Politet har satt opp sperringer ved inngangen til Kaptein Sabeltanns Verden i Dyreparken i Kristiansand etter at en mann i 20-åra, ansatt i Dyreparken, døde etter en arbeidsulykke lørdag morgen. Foto: Eirin Margrethe Fidje / NTB scanpixVis mer

Mann (22) døde etter arbeidsulykke i Dyreparken

Sesongarbeideren var fra Slovakia. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 22 år gammel mann fra Slovakia, ansatt i Dyreparken i Kristiansand, døde etter en arbeidsulykke lørdag morgen, opplyser Agder politidistrikt.

Ifølge Agder-politiet på Twitter er han sesongmedarbeider i parken.

Lørdag ble mannen i 20-åra alvorlig skadd etter en eksplosjon i en grill. Mannen ble erklært død på sykehuset i Arendal.

To andre ansatte ved Dyreparken i Kristiansand ble også påvirket av eksplosjonen. De ble frakta til legevakta i Kristiansand med lettere skader. Den ene som ble lettere skadet er også fra Slovakia. Den andre personen som ble frakta til legevakta løp bort til ulykkesstedet og ble selv skadd da han prøvde å hjelpe.

- Trist dag

Eksplosjonen fant sted ved inngangen til Kaptein Sabeltanns Verden – sjørøverlandsbyen i Dyreparken.

Har sikkerheten vært godt nok ivaretatt?

- Det er helt umulig å svare på. Det er foretatt tekniske undersøkelser på stedet, et arbeid som er avsluttet nå. Disse undersøkelsene vil gi oss mange svar tidligst nå til uka, sier operasjonsleder Martin Ugland til Dagbladet.

Administrerende direktør i Dyreparken, Per Arnstein Aamot, sier til Dagbladet at det er en trist dag for de ansatte i parken.

- Det er med stor sorg og tristhet å bringe denne beskjeden. Det er en tung dag for de ansatte og tankene går til de pårørende og de ansatte som har vært involvert og de som kjente den omkomne 22-åringen godt, sier Aamot.

Aamot forteller at de venter besøk fra Arbeidstilsynet mandag og lar politiet få jobbe med å finne ut hva som skjedde. Selv vet han ikke noe mer detaljert om hendelsesforløpet.

Vil ikke spekulere i sikkerheten

- Jeg vil ikke spekulere om sikkerheten har vært god nok, men det jeg kan si er at vi tar sikkerhet i parken alvorlig. Vi skal gjennomgå hva som skjedde og komme til bunns i saken, sier administrerende direktør i Dyreparken.

Planen var å sende den hardt skadde 22-åringen til Ullevål sykehus i Oslo for behandling, men mannen ble altså erklært død på sykehuset i Arendal.

Ifølge Per Arnstein Aamot skjedde ulykken 0850, altså før åpningstid, og tror ikke noen så hva som skjedde.

- Det er et hotell på andre siden av vannet ved Kaptein Sabeltanns Verden og gjestene på hotellet hørte at det var noe som skjedde, men det er for langt unna for at de kan se hva som skjedde, sier Aamot.

Ifølge direktøren har ulykken konsekvenser for opptredener i parken lørdag.

- Vi har redusert dagens skuespilleropptredener. Det går stillferdig for seg. Vi regner med at alt skal gå som normalt fra og med søndag, sier Aamot til NTB.

Besøkende på Dyreparken som Dagbladet har snakket med sier at området som ulykken skjedde er sperret av.