Mann (22) dømt til forvaring for voldtektsforsøk mot 15-åring

Tidligere dømt for voldtekt av barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En 22 år gammel mann er dømt til fem års forvaring for å ha forsøkt å voldta en 15 år gammel gutt. Mannen er tidligere dømt for å ha voldtatt en niåring.

Forvaringsdommen som falt i Bergen tingrett tirsdag, omfatter også seksuell handling mot en voksen student i Bergen, skriver Bergens Tidende.

22-åringen erkjente straffskyld for begge forholdene.

Nettopp sonet ferdig Overfallet på 15-åringen skjedde i bydelen Sandviken 31. august 2013. Ni dager senere ble gjerningsmannen pågrepet i Kristiansand. Det var der han tre år tidligere ble dømt for å ha voldtatt en ni år gammel gutt.

- Det foreligger en nærliggende og reell fare for gjentakelse av likeartede handlinger som i tiltalebeslutningen og i dommen fra Kristiansand tingrett, heter det i dommen. Minstetiden ble satt til tre og et halvt år. Dommen var noe mildere enn aktors påstand, som lød på seks år med en minstetid på fire.

Voldtektsforsøket i Bergen skjedde kort tid etter at han hadde sonet ferdig den første dommen i Bergen fengsel.

Rykket ikke ut I løpet av rettssaken i Bergen kom det fram at 15-åringen ikke ble tatt på alvor da han kontaktet politiet for å melde fra om overfallet. Tre ganger ringte han nødnummeret uten hell for å få dem til å rykke ut. Spesialenheten for politisaker skal etterforske saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.