Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann (22) pågrepet for billettsvindel

Preben (22) og Sven (24) varslet Dagbladet etter svindelbilletter til Thailand. I dag ble en mann pågrepet i Stavanger.

MANN PÅGREPET: Mindre enn to dager etter at Preben Tveit (22) og Sven Kristiansen (24) anmeldte bedrageriet til politiet og tok kontakt med Dagbladet, er en 22 år gammel mann pågrepet og siktet av politiet i Rogaland. Foto: Eirik Helland Urke
MANN PÅGREPET: Mindre enn to dager etter at Preben Tveit (22) og Sven Kristiansen (24) anmeldte bedrageriet til politiet og tok kontakt med Dagbladet, er en 22 år gammel mann pågrepet og siktet av politiet i Rogaland. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Onsdag kveld tok Preben Tveit (22) og Sven Kristiansen (24) kontakt med Dagbladet etter at de hadde blitt stoppet i innsjekkingen hos Lufthansa på Gardermoen.

Det viste seg at billettene til Thailand, som de kjøpte av en privatperson på «Torget» på Finn.no, viste seg å være en del av et bedrageri.

Billettene, kameratene hadde betalt 5500 kroner for, hadde blitt kjøpt med et stjålet kredittkort av selgeren, ifølge Lufthansa og politiet.

Meldte seg selv I dag tidlig meldte en 22 år gammel mann fra Rogalands-området seg for politiet i Stavanger.

- Han og jeg møtte opp hos politiet etter avtale med politiet. Han ønsker å legge kortene på bordet og legge saken bak seg, sier advokat Odd-Rune Torstrup til Dagbladet.

Ifølge politiadvokat Fredrik Martin Soma ved Rogaland politidistrikt ble mannen pågrepet og plassert i politiarresten.

- Den foreløpige siktelsen går på bedrageri. Omfanget av saken er for tidlig å si, sier Soma til Dagbladet.

Han forteller at parallelt med at Dagbladet skrev om kompisene på Gardermoen onsdag, sendte politiet på Gardermoen saken over til Rogaland. Onsdag kveld ble det besluttet en pågripelsesbegjæring av 22-åringen. I dag meldte han seg altså selv.

Tror det er flere ofre Politiet utelukker ikke at det er flere ofre i saken.

- Vi har mistanke om at dette kan gjelde flere og ikke bare i tilknytning til denne ene flighten. Vi ber personer som mener seg utsatt for dette eller noe lignende om å ta kontakt med politiet i Rogaland, sier Soma.

Politiet er kjent med den siktede personen fra tidligere.

- Det ligger noen lignende saker om bedrageri mot ham fra tidligere, men mannen er ikke tidligere dømt for noen lignende forhold, sier Soma.

- En god gutt Politiet vurderer nå om de skal framstille mannen for varetektsfengsling på mandag.

- Vi vil ta endelig stilling til det etter avhør i løpet av helga. Det kan være fare for bevisforspillelse. Det kan også foreligge gjentakelsesfare, sier Soma

Mannens forsvarer, advokat Torstrup, sier at dette dreier seg om en god gutt, men som dessverre har valgt en feil vei.

- Det at han ønsker å gjøre opp for seg signaliserer dette, sier han.

Til Thailand i kveld For fornærmede Preben Tveit (22) og Sven Kristiansen (24) fra Bergen går trolig Thailand-drømmeferien i oppfyllelse likevel.

I går kjøpte de nye billetter til Phuket fra Sverige på nettet. I går kveld startet turen fra Oslo med tog og buss til Stockholm.

I kveld, hvis alt går etter planen, setter de seg på flyet som skal ta dem til Thailand.

- Dette er kjempegode nyheter. Det er flott at politiet har pågrepet noen etter så kort tid, sier Tveit til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!