USA

Mann (22) teipet fast på fly

En 22 år gammel mann er nå siktet etter å ha gått amok om bord på et fly.

TEIPET: 22-åringen ble teipet fast om bord på et fly som gikk fra Philadelphia til Miami. Foto: Joe Raedle / Getty Images / AFP / NTB
TEIPET: 22-åringen ble teipet fast om bord på et fly som gikk fra Philadelphia til Miami. Foto: Joe Raedle / Getty Images / AFP / NTB Vis mer
Publisert

En mann i tjueåra fra Ohio ble teipet fast om bord på et fly. Flyet reiste fra Philadelphia til Miami. Han er nå siktet for å trakassere tre personer i kabinbesetningen. Rettsdato er ennå ikke satt.

Saken ble først omtalt av The New York Times.

Mannen i tjueåra slo til en av de ansatte, og befølte brystene til to andre kabinansatte, ifølge avisa.

Kabinbesetningen så ingen annen utvei enn å teipe mannen fast til setet, for å få kontroll på ham til flyet landet.

- Dere suger

Flere av passasjerene filmet deler av hendelsen. Den ene videoen viser mannen som utagerer og roper til kabinbesetningen.

- Dere suger faen meg, foreldrene mine er verdt 17 jævla millioner, og dere suger! skriker mannen i videoen.

Han skal også gjentatte ganger ha bannet til andre passasjerer. Ifølge politiet var mannen beruset, skriver WPVI-TV i Philadelphia.

Videre i videoen ber kabinbesetningen mannen om å roe seg ned. Da reiser han seg opp og slår en av mennene i kabinbesetningen med knyttneven.

Knyttneven treffer ansiktet til mannen. Den ansatte som ble slått, finner fram gaffateip og teiper mannen godt fast i setet sitt. Det ble også brukt et ekstra sikkerhetsbelte rundt ham, ifølge The New York Times.

Videoen viser at de andre passasjerene filmer og ler når mannen blir teipet fast.

Bestilte sin tredje drink

Det hele startet da den siktede mannen bestilte sin tredje drink på flyet. Han skal ifølge The Independent ha ført den tomme koppen opp og ned ryggen til en av de ansatte. Flyvertinnen responderte og sa at mannen ikke skulle røre henne.

NABOHJELP: Naboene Rudi Karlsson og Alexander Lurud prøvde å hjelpe til da en leilighet på Skedsmokorset sto i full fyr tirsdag kveld. Én person omkom i brannen. Video: Anton Lier Vis mer

Deretter kom 22-åringen ut fra toalettet på flyet uten klær på overkroppen. Han skal ha vandret rundt i flyet i om lag 15 minutter.

Til slutt hjalp en av de ansatte ham med å finne ei skjorte i håndbagasjen hans. Det er på dette tidspunktet mannen angivelig skal ha befølt brystene til en ansatt om bord på flyet, for så å gjøre det samme igjen med en annen ansatt, skriver The Independent.

Fagforeningen reagerer

Flyselskapet Frontier Airlines, som den siktede mannen fløy med, sier i en uttalelse at de tre kabinansatte er suspendert mens saken er under etterforsking. Det får fagforeningen for kabinansatte i USA, Association of Flight Attendants, til å reagere.

SUSPENDERT: Flyselskapet, Frontier Airlines, suspenderte de ansatte som var involvert i hendelsen. Foto: David Zalubowski / AP / NTB
SUSPENDERT: Flyselskapet, Frontier Airlines, suspenderte de ansatte som var involvert i hendelsen. Foto: David Zalubowski / AP / NTB Vis mer

Fagforeningen mener at det var feil av flyselskapet å suspendere de ansatte, på bakgrunn av en video som ikke viste hele hendelsen.

Sara Nelson, lederen i fagforeningen for kabinansatte, sier i en uttalelse at de støtter handlingene til de ansatte om bord på flyet.

- Ledelsen bør støtte mannskapet på dette tidspunktet, ikke suspendere dem, sier Nelson til The New York Times.

Mange utagerende passasjerer

Fagforeningen sier også at det er kommet inn mange rapporter fra flere flyselskap om utagerende passasjerer, etter at reiserestriksjoner har blitt lettet.

- En full og utagerende passasjer trakasserer flere i kabinbesetningen verbalt, fysisk og seksuelt. Da han nektet å roe seg etter flere forsøk fra de ansatte, var det ingen annen utvei enn å bruke midler som var tilgjengelig om bord på flyet, sier Nelson.

Flyselskapet Frontier Airlines sier i en uttalelse at de ansatte vil få betalt mens de er suspendert, og at de støtter de ansatte som var involvert, skriver WPVI-TV i Philadelphia.

- Vi respekterer alle våre ansatte, inkludert de som ble angrepet på denne flyreisen. Vi jobber med å sørge for at den involverte passasjeren får sin straff, sier Frontier Airlines i sin uttalelse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer