Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann (22) varetektsfengslet i fire uker i Dark Room-saken

Siktet for overgrep mot barn under 16 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 22-årig mann fra Bergensområdet er varetektsfengslet i fire uker, siktet for overgrep mot barn under 16 år. Saken inngår i politiets Operasjon Dark Room.

I Bergen tingrett torsdag ble mannen fengslet i fire uker, med brev- og besøkskontroll, skriver Bergensavisen.

I tillegg er mannen siktet for befatning med og produksjon av fremstillinger av seksuelle overgrep mot barn, opplyser politiadvokat Janne R. Heltne i Vest politidistrikt. Hun har ikke opplyst om det er ett eller flere barn som skal være utsatt for overgrep, skriver Bergens Tidende.

Mannens forsvarer, advokat Erik Mjell, vil ikke gå inn på hva slags type overgrep det dreier seg om, men sier at 22-åringen kun erkjenner delvis straffskyld.

Politiets Operasjon Dark Room ble etablert med mål om å stoppe pågående overgrep mot barn. Etterforskningen startet i 2015 etter at en etterforsker i Vest politidistrikt så konturene av et større nettverk i forbindelse med en overgrepssak mot en ung mann i Bergen.

Da etterforskningen ble offentlig kjent i november 2016, opplyste politiet at drøyt 50 personer var involvert.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media