BLODIG SLAGSMÅL: En mann ble bekreftet død på stedet og en person er alvorlig skadd etter basketak i Egersund sentrum natt til i dag. Foto: Frøydis Bredeli
BLODIG SLAGSMÅL: En mann ble bekreftet død på stedet og en person er alvorlig skadd etter basketak i Egersund sentrum natt til i dag. Foto: Frøydis BredeliVis mer

Mann (23) død etter basketak med 78-åring

Politiet fant 23-åringen død og en 78-åring bevisstløs bak en knust rute nyttårsaften.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Luftambulansen ble kalt ut til Strandgaten i Egersund sentrum etter at politiet fikk melding om saken klokken 5.05, skriver Dalane Tidende.

En mann er død og en annen alvorlig skadd etter hendelsen.

- En person er bekreftet død. Han ble funnet på adressen og bekreftet død på adressen, sier operasjonsleder Charles Bøgild i Rogaland-politiet til Dagbladet.

Poitiadvokat Anne Mette Dale ved Rogaland politidistrikt, sier at ingen ting nå tyder på at det dreier seg om et drap.

- Det er foreløpig ingenting som tyder på at dette ender med noen drapssiktelse, sier hun til Dagbladet.

Funnet bak knust rute Den døde 23 åringen og 78 åringen som ble hardt skadd i basketaket har ingen relasjon. 78-åringen bor i leiligheten der de to ble funnet.

- Begge de to ble funnet inne, bak en knust rute, sier Dale.

Rundt ruta og ned langs ytterveggen til leiligheten, som ligger i første etasje, finnes blodspor som tyder på omfattende blødninger. 23-åringen ble erklært død på stedet, og 78-åringen var bevisstløs da politiet fant ham.

Hendelsesforløpet framstår for politiet som uavklart. De vet ikke om 23-åringen på egen hånd har forsøkt å ta seg inn vinduet, og skadet seg på vei inn, eller om basketaket med 78-åringen begynte utenfor.

- Hendelsesforløpet framstår uavklart. Vi er på utkikk etter vitner som har sett eller hørt ting i sentrum på dette tidspunktet, sier Dale.

Vitne våknet Politiet har avhørt et vitne i saken, en kvinne som var på besøk hos 78-åringen. Hun våknet imidlertid av lyden av ruta som knuste, og så dermed ikke foranledningen for dette.

Verken 78-åringen eller 23-åringen er kjent av politiet fra tidligere.

Dagbladet har snakket med personer som kjente den døde 23-åringen. Han beskrives som en vanlig gutt, som studerte i Stavanger.

- Han var en helt rolig fyr. Det er mange som er i sjokk nå, sier en som kjente 23-åringen.

Kommunikasjonssjef Gottfred Tunge ved Stavanger universitetssjukehus opplyser like før at tilstanden til den skadde 78-åringen er stabil.

- Han er alvorlig, men ikke livstruende skadet og er til behandling ved vår intensivavdeling, forteller Tunge.