GIFTIG: Det er foreløpig ikke kjent hvilken havslange-arte som drepte mannen. Det er likevel en stor sannsynlighet for at det var havslangen med det latinske navnet Enhydrina schistosa. Den har en gift kraftig nok til å drepe et menneske, trives langs den australske kysten, og dukker iblant opp i lokale garn. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
GIFTIG: Det er foreløpig ikke kjent hvilken havslange-arte som drepte mannen. Det er likevel en stor sannsynlighet for at det var havslangen med det latinske navnet Enhydrina schistosa. Den har en gift kraftig nok til å drepe et menneske, trives langs den australske kysten, og dukker iblant opp i lokale garn. Illustrasjonsfoto: NTB ScanpixVis mer

Drept av havslange

Mann (23) drept av havslange mens han var på fisketur

Han er det første registrerte dødsfallet av havslange i Australia.

En britisk mann på 23 år døde etter å ha blitt bitt av en havslange i Australia.

Ulykken skjedde på en fiskebåt utenfor øya Groote Eylandt, nord i Australia, torsdag formiddag, melder Sky News.

Luftambulansen var for sein

Luftambulansen ble tilkalt for å hjelpe mannen etter at han ble bitt. Nærliggende skip ble også tilkalt for å assistere med nødhjelp og medisinsk utstyr.

Likevel var både luftambulansen og de nærliggende skipene for seine. Mannen var allerede livløs før de nådde fram.

I Australia finnes det hele 31 ulike arter havslanger, og alle er giftige. Foreløpig er det ikke kjent hvilken havslange som drepte den britiske mannen, men det kan ha vært havslangen med det latinske navnet Enhydrina schistosa.

Den er giftig nok til å drepe et menneske, trives langs den australske kysten, og har flere ganger tidligere dukket opp i lokale fiskegarn, opplyser nettstedet Australian Geographic.

Artikkelen fortsetter under videoen.

USA: - Ekstremt sjeldent. Det sier krypdyreksperten som fikk se disse bildene av en tohodet slange. Synet møtte Stephanie Myers da hun gikk ut i hagen søndag kveld. Video: J.D. Kleopfer Les hele saken her: https://www.dagbladet.no/nyheter/fant-tohodet-slange-i-hagen/70240828 Vis mer

Denne slangen er nesten like giftig som den beryktede innlands-taipanen, verdens giftigste slange. Giften til denne taipanen kan drepe et menneske i løpet av 45 minutter.

Vanligvis ikke aggressiv

Professor ved universitetet i Queensland, Bryan Fry, mener ulykken er tragisk og veldig uheldig.

- Havslangene er som regel veldig rolige dyr. Det er flere som snorkler med dem hele tiden, men i en situasjon som innebærer et fiskenett kan situasjonen raskt bli annerledes. Om slangen har blitt dratt gjennom vannet i et garn kan den være skadet, og dermed angripe ved første mulighet, sier Fry til BBC.

Om man som fisker skulle finne en havslange i garnet er anbefalingen at man kutter lina, og lar garnet bli igjen. Skulle man likevel bli bitt blir man rådet til å holde press over bittet, og oppsøke nødhjelp så raskt som mulig.

Ifølge Marine Education Society i Australia er dette det første regisrerte dødsfallet som skyldes en havslange i Australia, melder det australske nettstedet NT News.