Mann (23) fikk 88 timer med samfunnsstraff etter dette overfallet

Fortsatte å slå etter at offeret var bevisstløs etter nattmat-krangel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De rystende overvåkingsbildene fra Bergen viser hvordan en 23-åring gikk løs på et offer - som sparkes og slås, til han ligger bevistløs på gata.

Den tidligere ustraffede 23-åringen ble siktet for legemsbeskadigelse - hvor straffen normalt sett er på seks måneders fengsel hvis volden er uprovosert, skriver Bergens Tidende.

88 timers samfunnsstraff Opptakene som er fra natt til 24. mars i år, ble lagt fram som bevis i rettssaken mot 23-åringen.

Til tross for den grove volden som vises i vidoen, ble mannen dømt til 88 timers samfunsstraff, og han hadde ifølge dommen grunn til å være provosert.

De to mennene skal ha møttes inne på Deli de Luca, og offeret skal først ha gått til angrep på 23-åringen for at han blandet seg inn i en samtale mellom han og en kamerat.

Da 23-åringen overså offeret og ba han om ikke blande seg inn, svarte mannen med å sprute brus i øynene, slå ham til blods ved øret og ta kvelertak på ham, ifølge dommen.

Mannen ble sendt ut av kiosken og fikk gå fra stedet. I retten forklarte 23-åringen at han ble sint og gikk derfor etter den andre, skriver BT.

Det endte med at offeret ble liggende bevisstløs på gata.

- Bærer ikke nag Politiadvokat Duc Van Nguyen og forsvareren argumenterte for at 23-åringen hadde grunn til å føle seg provosert, men politiadvokaten håpet likevel på fengselsstraff for mannen.

- Jeg er uenig med straffeutmålingen, men anker ikke, blant annet fordi samfunnsstraff er en følbar reaksjon. Likevel mener jeg at det hadde vært riktig at domfelte burde ha sonet i fengsel, men han var blitt angrepet i forkant, og det var altså ikke snakk om uprovosert vold, sier Duc Van Nguyen til BT.

Offeret får 5000 kroner i erstatning, og sier at han ikke bærer nag til 23-åringen.

- Jeg bærer ikke nag, men synes samfunnstraff er for billig. Jeg var blodig og fikk nesen brukket. Jeg husker ingenting av det som skjedde og vil bare legge det bak meg, sier offeret til avisen.