Mann (23) funnet omkommet

Falt fem meter ned i turbinrør. Kameraten reddet ut sterkt nedkjølt i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): En mann født i 1986 er funnet død etter at to personer natt til i dag falt ned i et turbinrør i en gammel kraftstasjon i Vennesla i Vest-Agder.

- Den savnede personen er funnet omkommet. Han er hentet opp fra tubinrøret, bekrefter politibetjent Cathrine Fossnes, ved Vennesla og Iveland politidistrikt, til fvn.no.

Mannen falt ned i det fem meter dype røret og en annen hoppet deretter ned i røret for å hjelpe ham opp igjen, melder NRK.

Nede i turbinrøret er det vann. Hjelperen skal ha kommet seg opp av røret igjen uten å ha funnet den savnede, og ble fraktet til sykehus i Kristiansand sterkt nedkjølt.

Politiet fikk melding om ulykka klokka 00.59 i natt.

- Ambulanse, luftambulanse, redningsdykkere og politi rykket ut til stedet. I alt tre personer befant seg ved den nedlagte kraftstasjonen Steinsfoss. Etterforskningen må bringe på det rene hvorfor de befant seg der, sier operasjonsleder Jon Kvitne i Agder politidistrikt til Dagbladet.

Mannen som ble reddet ut av turbinrøret er født i 1970.

- Han holdes i kunstig koma på sykehuset i Kristiansand. Det er uklart hvorfor personene oppholdt seg ved kraftstasjonen, sier operasjonsleder Øivind Andersen.

- Han som meldte fra om ulykken, hørte to plask. Han tror den ene falt, og så har den andre hoppet etter for å redde ham, sier Andersen til NTB.

Hjelperen (40) kom seg opp av røret igjen uten å ha funnet den savnede. Brannvesenet og dykkere lette lenge etter mannen i natt. Klokka 3 ble det besluttet å avslutte søket.

- Da ble det konstatert at det ikke var noe håp om å finne den savnede personen i live. Vi gikk dermed over i en fase der vi søker etter en antatt omkommet, sier operasjonslederen.

Den savnede personen er hjemmehørende i Kristiansand, mens de to andre mennene er hjemmehørende i Vennesla. Kommunens kriseteam er varslet om hendelsen.

Spesialutstyr og dykkere ble i morges skaffet til veie, og politiet regner med at søket kan starte opp igjen ved nitida, melder NTB. Mannen som varslet om ulykken, har vært i avhør hos politiet. Området er kjent utfartssted, og ifølge operasjonslederen er det ikke uvanlig at folk befinner seg i området.

I formiddag vil dykkere fra brannvesenet gjøre nye søk etter den savnede mannen. Det vil også bli gjort tekniske undersøkelser på stedet, og politiet vil avhøre de som kan avhøres i saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer