Mann (23) pågrepet etter væpnet aksjon på BI

Pågrepet på Grünerløkka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Politiet har pågrepet en 23 år gammel mann etter en væpnet aksjon på BI i Nydalen i Oslo.

- Det er snakk om en kjenning av politiet som er ekskjæresten til en elev. Politiet rykket ut etter melding om at han skulle ta sitt eget liv inne på skolen innen en time, opplyser innsatsleder i Oslo politidistrikt Lasse Alver til Dagbladet.no .

Mannen ble pågrepet ca klokken 14.

Politiet er foreløpig usikre på om mannen noen gang var inne på skolen.

- Han ble pågrepet i Trondheimsveien. Han satt da på et utested og pågripelsen foregikk på rolig måte, opplyser politiet.

Farlig for seg selv

Politiet har ikke funnet våpen på mannen. - Vi oppfattet aldri situasjonen som farlig verken for elever eller personell. Mannen var bare farlig for seg selv. Men det er klart det er ikke hyggelig når det kommer væpnet politi inn på skolen. Det er ikke hverdagskost, sier  kommunikasjonsdirektør ved BI Janne Marie Log til Dagbladet.no.

Elevene som ankom skolen til ettermiddags-forelesningene, ble møtt av flere politi- og kommandobiler utenfor skolebygget. En ambulanse sto også utenfor skolen. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer