Mann (23) pågrepet etter væpnet aksjon på BI

Pågrepet på Grünerløkka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet har pågrepet en 23 år gammel mann etter en væpnet aksjon på BI i Nydalen i Oslo.

- Det er snakk om en kjenning av politiet som er ekskjæresten til en elev. Politiet rykket ut etter melding om at han skulle ta sitt eget liv inne på skolen innen en time, opplyser innsatsleder i Oslo politidistrikt Lasse Alver til Dagbladet.no .

Mannen ble pågrepet ca klokken 14.

Politiet er foreløpig usikre på om mannen noen gang var inne på skolen.

- Han ble pågrepet i Trondheimsveien. Han satt da på et utested og pågripelsen foregikk på rolig måte, opplyser politiet.

Farlig for seg selv

Politiet har ikke funnet våpen på mannen.

- Vi oppfattet aldri situasjonen som farlig verken for elever eller personell. Mannen var bare farlig for seg selv. Men det er klart det er ikke hyggelig når det kommer væpnet politi inn på skolen. Det er ikke hverdagskost, sier  kommunikasjonsdirektør ved BI Janne Marie Log til Dagbladet.no.

Elevene som ankom skolen til ettermiddags-forelesningene, ble møtt av flere politi- og kommandobiler utenfor skolebygget. En ambulanse sto også utenfor skolen. 

VÆPNET POLITIAKSJON:  Store politistyrker rykket ut til BI i Nydalen i Oslo etter at en mann truet med å skyte seg inne på skolen. Mannen ble pågrepet et annet sted. Foto: JAQUES HVISTENDAHL
VÆPNET POLITIAKSJON: Store politistyrker rykket ut til BI i Nydalen i Oslo etter at en mann truet med å skyte seg inne på skolen. Mannen ble pågrepet et annet sted. Foto: JAQUES HVISTENDAHL Vis mer

En hundepatrulje jobbet med å lete etter mannen inne på skolen, og to av inngangene ble avstengt.  

Ble ikke informert

BI-studentene fikk ingen informasjon om den pågående politiaksjonen.

- Vi har fått lov til å gå ut av bygget, men vi har ikke fått noe som helst informasjon. Vi har hørt at det skal være en gal mann her et eller annet og vi vet ikke om det er trygt å være inne i bygget akkurat nå, forteller en kvinne til Dagbladet.no.

Flere elever sier til Dagbladet.no at de har fått lite informasjon om hva som skjer.

- Vi har bare fått informasjon via rykter. Da fikk vi høre at en væpnet person var kommet seg inn på skolen, og det brøt nærmest ut panikk, sier han.

Trusler
Kommunikasjonsdirektøren understreker at det ikke skal ha vært farlig for verken elever eller ansatte, og at mannen kun ble ansett som farlig for seg selv.

Han skal tidligere ha kommet med drapstrusler overfor ekskjæresten, som var elev ved BI. Politiet rykket ut etter å ha fått beskjed om at mannen truet med å ta sitt eget liv inne på skolen.

- Mannen er en kjenning av politiet, bekrefter Alver.

<B>- UBEHAGELIG:</B> Kommunikasjonsdirektør ved BI, Janne Marie Log, sier at væpnede politiaksjoner ikke akkurat er hverdagskost på skolen.