Mann (23) pågrepet for brutal overfallsvoldtekt etter DNA-treff

Tyveri-pågripelse tre år etter voldtekten avslørte ham, ifølge politiet.

TATT ETTER TRE ÅR: I 2010 offentliggjorde politiet overvåkningsbilder av den antatte voldtektsmannen. Etterforskerne mener det er denne mannen som nå er pågrepet. Foto: POLITIET
TATT ETTER TRE ÅR: I 2010 offentliggjorde politiet overvåkningsbilder av den antatte voldtektsmannen. Etterforskerne mener det er denne mannen som nå er pågrepet. Foto: POLITIETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 23 år gammel mann er pågrepet og siktet for en overfallsvoldtekt på Løren i Oslo for tre år siden.

Etter voldtekten sikret politiets kriminalteknikere biologiske spor på åstedet. Den nå siktede 23-åringen ble pågrepet i en tyverisak i mai i år, og ble da tatt DNA-prøve av.

- Denne profilen stemte med DNA-profilen vi hadde i voldtektssaken fra 2010. På onsdag pågrep vi ham derfor og siktet ham for voldtekten. Vi er kjempefornøyd med den jobben oslopolitiet har gjort og at rutinene for DNA-prøver er så gode, sier fungerende leder Ann Kristin Grosberghaugen ved Avsnitt for seksualforbrytelser til Dagbladet.

Hun bekrefter at politiet har andre opplysninger som skal underbygge at 23-åringen sto bak overfallet.

Nekter straffskyld Blant annet mener etterforskerne det er 23-åringen som ble fanget opp på overvåkningsbilder som ble offentliggjort under jakten på gjerningsmannen i 2010.

- Vi mener bildene stemmer overens med utseendet på mannen som nå er pågrepet, sier Grosberghagen.

23-åringen framstilles i dag for varetektsfengsling i Oslo tingrett.

- Han nekter straffskyld, opplyser advokat Hugo Hansen ved Advokatfirmaet Elden, som bistår mannen i forbindelse med fengslingsmøtet.

- Tok kvelertak Den brutale overfallsvoldtekten skjedde 9. mai 2010, bak ei boligblokk i Peter Møllers vei på Løren i 04-tida om natta, da offeret var på vei hjem fra ei venninne bosatt i området.

Ifølge politiet la ikke offeret, en kvinne i midten av 20-åra, merke til at noen fulgte etter henne før hun ble overfalt. Gjerningsmannen skal ha tatt kvelertak på henne bakfra før han dro henne ned på bakken og gjennomførte voldtekten.

Kvinnen forklarte at mannen truet med å drepe henne om hun skrek.

- Vi jobber ennå med å kartlegge 23-åringens tilknytningen til stedet, sier Grosberghaugen.

- Kvinnen lettet Fornærmedes bistansadvokat, Anne-Kristine Bohinen, forteller at kvinnen nylig ble informert om det plutselige gjennombruddet i etterforskningen.

- Det er klart hun nå er lettet over at gjerningsmannen nå ser ut til å være funnet. Det er vanskelig å bli utsatt for en slik opplevelse og så bli gående uten at saken blir løst, sier Bohinen til Dagbladet.

Hun har foreløpig bare hatt en kort samtale med klienten om pågripelsen og vil derfor ikke kommentere saken ytterligere i dag.