PÅGREPET: Her føres 23-åringen ut av boligen sin i Landskrona langfredag. Foto:  Christer Järeslätt
PÅGREPET: Her føres 23-åringen ut av boligen sin i Landskrona langfredag. Foto: Christer JäreslättVis mer

Mann (23) tatt for parkeringsplass-drapet

Inger (78) døde etter å ha forsøkt å stoppe angrep på ektemannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): En 23 år gammel mann ble i dag pågrepet for drapet på en 78 år gammel kvinne i Landskrona i Sverige sist mandag.

23-åringen ble tatt hjemme i sin egen bolig i 14-tida og er nå siktet for drap, skriver Expressen.se.

- Påtalemyndgiheten mener det finnes såpass mange opplysninger som taler mot mannen, sier pressetalsmann Calle Persson i skånepolitiet.

Tutet på bilFlere personer har vært i politiets søkelys denne uka, og 23-åringen skal være i slekt eller bekjent av fire menn som har blitt avhørt i forbindelse med drapet.

Ugjerningen skjedde i forbindelse med en krangel om en parkeringsplass utenfor matbutikken Hemköp i Landskrona på mandag.

Kvinnen og hennes 71 år gamle ektemann skulle parkere da de så en bil som sto i veien. De tutet på bilen før de parkerte, og like etter reagerte den andre sjåføren.

Mannen ble så rasende at han smalt bildøra inn i 71-åringen, som falt om på bakken. Den rundt 50 år yngre sjåføren fortsatte med å slå mannen flere ganger mens han lå dene. Det var da kona til 71-åringen prøvde å gå imellom for å stoppe volden at hun selv ble angrepet.

Slått i hodet78-åringen ble slått blant annet i ansiktet, og ble liggende på bakken med dødelige hodeskader mens gjerningsmannen flyktet fra stedet i bil. Kvinnen døde seinere på sykehus.

- Hun fikk flere knyttneveslag mot hodet og kroppen før hun falt baklengs og slo bakhodet i asfalten, opplyste et vitne til Expressen.se på drapsdagen.

Kvinnens ektemann kom fra angrepet med lettere skader, men ble fraktet til sykehus i sjokk etter hendelsen.

Det tilsynelatende bagatellmessige motivet for drapet har rystet lokalmiljøet, og store politiressurser ble satt inn for å finne gjerninsmannen.

RYSTENDE: Det spesielle drapet har skapt sterke reaksjoner i Sverige. Her åstedet ved en lokal dagligvarebutikk. Foto: SCANPIX
RYSTENDE: Det spesielle drapet har skapt sterke reaksjoner i Sverige. Her åstedet ved en lokal dagligvarebutikk. Foto: SCANPIX Vis mer