DØDE ETTER VOLD:  En 78 år gammel kvinne døde av skadene hun ble påført da hun ramlet i bakken under en krangel om en parkeringsplass utenfor et kjøpesenter i Landskrona. Foto: Stig-Åke Jönsson / SCANPIX
DØDE ETTER VOLD: En 78 år gammel kvinne døde av skadene hun ble påført da hun ramlet i bakken under en krangel om en parkeringsplass utenfor et kjøpesenter i Landskrona. Foto: Stig-Åke Jönsson / SCANPIXVis mer

Mann (23) tiltalt for dødsmishandling av kvinne (78)

Ble rasende da han ble tutet på utenfor svensk kjøpesenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||En 23 år gammel mann er i Landskrona i Sverige tiltalt for å ha forvoldt en 78 år gammel kvinnes død ved mishandling.

Episoden skjedde under en krangel om en parkeringsplass i byen 29. mars.

Onsdag ble 23-åringen tiltalt for å ha forvoldt en annens død, melder Sydsvenskan.

Voldsepisoden som førte til den 78-årige kvinnens død skjedde utenfor et kjøpesenter i Landskrona.

Kvinnen og hennes 71 år gamle ektemann skulle parkere da de så en bil som sto i veien. De tutet på bilen før de parkerte, og like etter reagerte den andre sjåføren. Mannen ble så rasende at han smalt bildøra inn i 71-åringen, som falt om på bakken. Den rundt 50 år yngre sjåføren fortsatte med å slå mannen flere ganger mens han lå nede.

Det var da kona til 71-åringen prøvde å gå imellom for å stoppe volden at hun selv ble angrepet slik at hun falt i bakken. Kvinnen slo hodet kraftig, noe som førte til blødninger i hjernen. To dager senere døde hun på sykehuset.

Ifølge sjefanklager Göran Olssons tiltalebeslutning skal 23-åringen ha gitt kvinnen et kraftig slag med åpen eller knyttet hånd mot hodet eller øvre del av kroppen.

Olsson sier mishandlingen av kvinnen er å anse som grov ettersom den var uprovosert og fordi offeret var en forsvarsløs og gammel.
23-åringen selv benekter at han slo mannen og kvinnen, og hevder at han må dunket borti 78-åringen under småknuffing med mannen.
Rettssaken starter i Helsingborg mandag.

Saken har vakt sterke reaksjoner i Sverige. Følelsene kom til uttrykk blant annet andre påskedag da den døde ble minnet i en fullsatt kirke i Landskrona. En demonstrasjon i byen samlet over 3.000 deltakere.

(NTB)

STERKE REAKSJONER:  Birgitta Stenberg legger ned blomster på parkeringsplassen utenfor kjøpesenteret i Landskrona. Dødsfallet har vakt sterke reaksjoner over hele Sverige. Foto: Stig-Åke Jönsson / SCANPIX
STERKE REAKSJONER: Birgitta Stenberg legger ned blomster på parkeringsplassen utenfor kjøpesenteret i Landskrona. Dødsfallet har vakt sterke reaksjoner over hele Sverige. Foto: Stig-Åke Jönsson / SCANPIX Vis mer