VILLE: Grizzlybjørner fotografert i Yellowstone nasjonalpark. De avbildede bjørnene har ingenting med hendelsen i Montana å gjøre. Foto: KAREN BLEIER / AFP / NTB SCANPIX
VILLE: Grizzlybjørner fotografert i Yellowstone nasjonalpark. De avbildede bjørnene har ingenting med hendelsen i Montana å gjøre. Foto: KAREN BLEIER / AFP / NTB SCANPIXVis mer

Mann (24) drept av «tamme» grizzlybjørner

Skulle rengjøre innhegning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 24-årig mann ble i går drept mens han rengjorde en innhegning for grizzlybjørner i Montana, melder Reuters.

Hendelsen skjedde på et anlegg tilhørende Animals of Montana, som trener opp ville dyr og tilbyr dem til bruk for fotografer og filmmakere. Ifølge sheriffen i Gallatin fylke ble 24-åringen angrepet av en eller flere av bjørnene i innhegningen.

Hendelsen blir nå etterforsket.

- Dette er åpenbart en tragedie, og jeg tror ikke vi noen gang får vite akkurat hva som hendte, sier Chuck Watson, advokat for eieren av anlegget, til lokalavisa Bozeman Daily Chronicle.

Ifølge Animals of Montanas hjemmeside holder de tre grizzlyer. Watson opplyser at en bjørn ble avlivet for å få tak i den skadde mannen, som altså døde etter angrepet.