Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann (24) fikk parkeringsbot - kastet flaske på vakta

Dømt for vold og trusler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En 24-årig mann er i Oslo tingrett dømt til fengsel i 36 dager etter at han gikk til angrep på en parkeringsvakt som ga ham bot. 24-åringen dyttet vakta og kastet ei flaske på ham etter å ha feilparkert i sentrum av hovedstaden for et år siden.

«Meget sint»
Det var 2. september i fjor at 24-åringen, opprinnelig fra Kosovo, parkerte i Skippergata nær Oslo S. Den mannlige parkeringsvakta ila ham straks bot for feilparkering - hvorpå sjåføren ble «meget sint», ifølge tiltalen.

Foran flere øyenvitner ble parkeringsvakta dyttet minst to ganger i overkroppen, før 24-åringen kastet ei halvliters brusflaske i plast på ham.

Ifølge parkeringsvakta kom den rasende sjåføren med trusler.

- Jeg kan finne ut hvor du bor, og ta deg, og jeg skal knuse trynet ditt! lød tiraden fra 24-åringen.

Tok bilde
Parkeringsvakta har forklart at han ble redd og begynte å gå fra stedet. Men ikke før han hadde tatt et bilde av den domfelte sjåføren på vei mot ham. Bildet ble lagt fram som bevis i retten.

I tillegg til punktene om vold mot parkeringsvakta var 24-åringen også tiltalt for å ha kjørt bil uten førerkort ved to anledninger, samt for å ha utgitt seg for å ha vært broren eller nektet å oppgi personalia til politiet.

Mannen nektet straffskyld - men retten dømte ham enstemmig i samsvar med tiltalen til 36 dagers fengsel og ni måneders tap av førerretten. I tillegg er han idømt saksomkostningene, fastsatt til 2000 kroner.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling