Mann (24) i varetekt - retten vil slippe fri kjæresten (44)

Politiet påkjærer kjennelse etter drapet på Freddy Falmark.

 FUNNET DREPT HJEMME:  Forrige mandag ble Freddy Falmark funnet drept i leiligheten sin i Brugata 9 på Grønland i Oslo. Forrige fredag rykket politiet ut med navn og bilde på den drepte, og tirsdag ble ble et kjærestepar pågrepet.  FOTO: POLITIET/SCANPIX.
FUNNET DREPT HJEMME: Forrige mandag ble Freddy Falmark funnet drept i leiligheten sin i Brugata 9 på Grønland i Oslo. Forrige fredag rykket politiet ut med navn og bilde på den drepte, og tirsdag ble ble et kjærestepar pågrepet. FOTO: POLITIET/SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 24 år gamle mannen og den 44 år gamle kvinnen som er siktet for forsettlig drap eller medvirkning til forsettlig drap på 56-åringen ble framstilt på hvert sitt fengslingsmøte i Oslo tingrett fredag ettermiddag.

24-åringen ble varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, mens retten har avvist kravet om fengsling av hans 44 år gamle kjæreste.

Påtalemyndigheten har anket kjennelsen om å sette fri kvinnen og fått medhold i kravet om oppsettende virkning, opplyser Oslo tingrett ved 17-tiden.

Det innebærer at den 44 år gamle kvinnen må sitte i politiets forvaring til lagmannsretten har behandlet kravet om varetekt på nytt over helgen.

- Ikke straffskyld 24-åringen må sitte to av de fire ukene i isolasjon med medieforbud. Fengslingen er i samsvar med politiets begjæring. Politiadvokat Tina Bjørke Helleland i Oslo politidistrikt sto for begge framstillingene.

- Min klient erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen. Han har det tøft nå, sier mannens forsvarer Jørgen Mowinckel til NTB.

Kjærester 24-åringen kommer fra et annet sted i landet, men er bosatt i Oslo. Mowinckel bekrefter at han og kvinnen er kjærester. Han skal møte sin klient igjen førstkommende mandag.

De to siktede ble pågrepet i sin egen leilighet i Oslo tirsdag. Begge er en del av rusmiljøet i Oslo.

Fengslingsmøtet for kvinnen pågikk fortsatt fredag ettermiddag. Politiet har også begjært henne varetektsfengslet.

Freddy Falmark ble funnet drept i leiligheten sin i Breigata 9 på Grønland i Oslo onsdag i forrige uke.

(NTB/Dagbladet).