Mann (24) i varetekt - retten vil slippe fri kjæresten (44)

Politiet påkjærer kjennelse etter drapet på Freddy Falmark.

FUNNET DREPT HJEMME:  Forrige mandag ble Freddy Falmark funnet drept i leiligheten sin i Brugata 9 på Grønland i Oslo. Forrige fredag rykket politiet ut med navn og bilde på den drepte, og tirsdag ble ble et kjærestepar pågrepet.  FOTO: POLITIET/SCANPIX.
FUNNET DREPT HJEMME: Forrige mandag ble Freddy Falmark funnet drept i leiligheten sin i Brugata 9 på Grønland i Oslo. Forrige fredag rykket politiet ut med navn og bilde på den drepte, og tirsdag ble ble et kjærestepar pågrepet. FOTO: POLITIET/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den 24 år gamle mannen og den 44 år gamle kvinnen som er siktet for forsettlig drap eller medvirkning til forsettlig drap på 56-åringen ble framstilt på hvert sitt fengslingsmøte i Oslo tingrett fredag ettermiddag.

24-åringen ble varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, mens retten har avvist kravet om fengsling av hans 44 år gamle kjæreste.Påtalemyndigheten har anket kjennelsen om å sette fri kvinnen og fått medhold i kravet om oppsettende virkning, opplyser Oslo tingrett ved 17-tiden.

Det innebærer at den 44 år gamle kvinnen må sitte i politiets forvaring til lagmannsretten har behandlet kravet om varetekt på nytt over helgen. - Ikke straffskyld 24-åringen må sitte to av de fire ukene i isolasjon med medieforbud. Fengslingen er i samsvar med politiets begjæring. Politiadvokat Tina Bjørke Helleland i Oslo politidistrikt sto for begge framstillingene.

- Min klient erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen. Han har det tøft nå, sier mannens forsvarer Jørgen Mowinckel til NTB.

Kjærester 24-åringen kommer fra et annet sted i landet, men er bosatt i Oslo. Mowinckel bekrefter at han og kvinnen er kjærester. Han skal møte sin klient igjen førstkommende mandag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer