Mann (24) lurer Finn.no-kunder

Framgangsmåten er alltid den samme: Ålesund-mannen ber om forskuddsbetaling fra kunder på Finn.no. Men han leverer aldri varene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM/ÅLESUND (Dagbladet): -  Det er ikke lett å få stoppet ham. Men blir det for ille, blir han pågrepet og varetektsfengslet. Gjentakelsesfaren er jo åpenbar, sier politioverbetjent Ole Anton Utvær ved Sunnmøre politidistrikt til Dagbladet.

Båt og PC

Ålesund-mannen (24) svarer på annonser fra folk som vil kjøpe båtmotorer eller PC-er. Først tilbyr han gjerne å levere varene uten forskuddsbetaling. Så inviterer han til pruting på prisen. Når han har slått av noen tusen, ber han om halvparten av salgssummen i forskudd. Kunder betaler villig, men ser aldri noe til varene.

Politiet i Ålesund bekrefter at den samme mannen er mistenkt i flere slike saker, og at han har vært til avhør flere ganger.

Han skal også til nye avhør, men så langt har de ikke greid å stoppe mannen.

Etter at Dagbladet skrev om Øyvind Jensen i Lurøy, som betalte 18 000 kroner i forskudd for en påhengsmotor han aldri fikk, har flere Finn.no-kunder meldt seg til avisa.

Mange saker

 Kvinne (37) fra Akershus kjøpte påhengsmotor, skal ha betalt 18 000 i forskudd, men fikk aldri motoren. Anmeldelse er på vei. Mann (22) fra Oslo betalte 3000 kroner i forskudd for en påhengsmotor. Har nå anmeldt forholdet. Mann (32) fra Oslo betalte 1200 kroner forskudd for en mobiltelefon. Ålesund-mannen oppga et falskt fraktbrevnummer. Saken blir nå anmeldt til politiet.  Mann (35) fra Tønsberg betalte 3250 kroner i forskudd for påhengsmotor. Fikk ingen motor, men pengene tilbake. -  Mannen virker veldig troverdig, sier flere Dagbladet har snakket med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer