Mann (24) lurer Finn.no-kunder

Framgangsmåten er alltid den samme: Ålesund-mannen ber om forskuddsbetaling fra kunder på Finn.no. Men han leverer aldri varene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM/ÅLESUND (Dagbladet): -  Det er ikke lett å få stoppet ham. Men blir det for ille, blir han pågrepet og varetektsfengslet. Gjentakelsesfaren er jo åpenbar, sier politioverbetjent Ole Anton Utvær ved Sunnmøre politidistrikt til Dagbladet.

Båt og PC

Ålesund-mannen (24) svarer på annonser fra folk som vil kjøpe båtmotorer eller PC-er. Først tilbyr han gjerne å levere varene uten forskuddsbetaling. Så inviterer han til pruting på prisen. Når han har slått av noen tusen, ber han om halvparten av salgssummen i forskudd. Kunder betaler villig, men ser aldri noe til varene.

Politiet i Ålesund bekrefter at den samme mannen er mistenkt i flere slike saker, og at han har vært til avhør flere ganger.

Han skal også til nye avhør, men så langt har de ikke greid å stoppe mannen.

Etter at Dagbladet skrev om Øyvind Jensen i Lurøy, som betalte 18 000 kroner i forskudd for en påhengsmotor han aldri fikk, har flere Finn.no-kunder meldt seg til avisa.

Mange saker

 Kvinne (37) fra Akershus kjøpte påhengsmotor, skal ha betalt 18 000 i forskudd, men fikk aldri motoren. Anmeldelse er på vei. Mann (22) fra Oslo betalte 3000 kroner i forskudd for en påhengsmotor. Har nå anmeldt forholdet. Mann (32) fra Oslo betalte 1200 kroner forskudd for en mobiltelefon. Ålesund-mannen oppga et falskt fraktbrevnummer. Saken blir nå anmeldt til politiet.  Mann (35) fra Tønsberg betalte 3250 kroner i forskudd for påhengsmotor. Fikk ingen motor, men pengene tilbake. -  Mannen virker veldig troverdig, sier flere Dagbladet har snakket med.