FULL FYR: Bolighuset er totalskadd etter at 24-åringen knuste seg veg inn og satte huset i full fyr. Foto: Per Flåthe/Dagbladet
FULL FYR: Bolighuset er totalskadd etter at 24-åringen knuste seg veg inn og satte huset i full fyr. Foto: Per Flåthe/DagbladetVis mer

Mann (24) med øks knuste seg inn i hus og tente på

Jaget to jenter og en mann ut av huset og satte full fyr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Situasjonen var svært dramatisk i et boligfelt i Porsgrunn etter at en 24 år gammel mann bevæpnet med øks eller jernstang gikk amok knuste seg vei gjennom et vindu i et bolighus i Ligata på Osebakken.

- Jeg så en mann bryte seg inn i bygget med en jernstang, og jaget ut de som bor der. De kom løpende over til meg og ropte om hjelp, forteller en nabo til Dagbladet.

Ved 01-tiden arbeidet brannvesenet med etterslokking av det totalskadde huset.
 - Politiet forholder seg til at det var to kvinner og en mann i huset, og at 24-åringen var bevæpnet med en øks. Etterforskningen fortsetter fredag, sier operasjonsleder Gisle Småge i Telemark politidistrikt til Dagbladet i natt.
Vitner mener å ha sett flere personer komme ut av det brennende huset. 24-åringen sitter i politiarresten.

Det er en kvinne som bor i huset. Hun hadde besøk av en annen kvinne og en mann da 24-åringen dukket opp og gikk amok.Alle tre rømte ut og over til naboen.

24-åringen skal så ha gått i gang med å knuse inventar før han satte boligen i full fyr.

- Jeg ringte politiet. Like etterpå hørte jeg at det smalt, og så at vinduet på huset ble blåst ut av flammene, forteller naboen.

Da brannvesenet kom frem var huset helt overtent.

Foto: Per Flåthe/Dagbladet
Foto: Per Flåthe/Dagbladet Vis mer

Overtent- For å si det sånn så er hele huset nedbrent. Brannvesenet holder på å få kontroll over brannen nå. Hele bygget var overtent, men nå er det slutt på flammene, men det ryker veldig ennå og man kjenner at det er giftige gasser i lufta, sier naboen til Dagbladet.

Huset eies av Porsgrunn kommune og skal etter det naboen kjenner til brukes som sosialbolig.

Pågrepet av politiet
- Mannen gikk amok med øks, men vi rakk ikke frem før huset var overtent. Situasjonen er svært dramatisk, sier politiets operasjonsleder Jens Arne Bærland til Dagbladet.

Den første politipatruljen på stedet bevæpnet seg, men kunne pågripe 24-åringen uten all for stor dramatikk. 

24-åringen er en såkalt kjenning av politiet og bor selv i Porsgrunn. Han blir nå fremstilt for lege for å avgi blodprøve. Bærland ønsker ikke å gå nærmere inn på hva slags lovbrudd 24-åringen er kjent for.

- Selve stedet har medført bråk i nabolaget tidligere, sier politiets operative uteleder Olav Lundeberg til Dagbladet.

Foto: Per Flåthe/Dagbladet
Foto: Per Flåthe/Dagbladet Vis mer

Det er foreløpig høyst uklart hva som ligger bak hendelsen.

Politiet savner ingen andre, og ingen skal ha blitt fysisk skadd i dramaet.

- Men disse damene skal være rimelig skremt, har jeg forstått. Det skal ha vært en ubehagelig opplevelse. Det er jo gjerne det om noen bryter seg inn i huset, sier Bærland til Dagbladet.

I trehusbebyggelsenSelve bolighuset ligger i den gamle trehusbebyggelsen på Hovenga i Porsgrunn, og det var stor frykt for at flammene ville spre seg.

Brannsjefen i Porsgrunn, Nicolay Underthun, forteller at Brannvesenet jobber for fullt på stedet.

- Vi jobber med å slokke brannen, men det brenner fortsatt oppe på loftet, så vi vil nok bli her en stund, sier han til Dagbladet.

Ifølge Underthun er det ikke fare for spredning.

Foto: Per Flåthe/Dagbladet
Foto: Per Flåthe/Dagbladet Vis mer