Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann (24) siktet for å ha drept faren sin i Steinkjer

Mann i 60-åra døde etter voldshendelse. 

Siktet for drap: En mann i 60-åra døde etter en slåsskamp i Sørlia sør for Steinkjer sentrum. En 24 år gammel mann er pågrepet og siktet for forsettlig drap. Kriminalteknikere er på stedet. Foto:  Håvard Zeiner 
Siktet for drap: En mann i 60-åra døde etter en slåsskamp i Sørlia sør for Steinkjer sentrum. En 24 år gammel mann er pågrepet og siktet for forsettlig drap. Kriminalteknikere er på stedet. Foto: Håvard Zeiner  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann i 60-åra er død etter en slåsskamp i Sørlia sør for Steinkjer sentrum. En 24 år gammel mann er pågrepet og foreløpig siktet for forsettlig drap, opplyser politiet.

Den siktede og avdøde er i nær relasjon til hverandre. Avdøde er faren til den siktede 24-åringen. Deres pårørende er varslet, opplyser politiet på en pressekonferanse klokka 18.00.

Skjedde utendørs

Klokka 14.14 fikk politiet melding om at en mann var alvorlig skadet etter en voldshendelse i et boligfelt i nærheten av Steinkjer sentrum.

Politiet rykket ut og var på stedet seks minutter etter at de fikk meldinga.

Pressekonferanse: Politiet holdt pressekonferanse om voldshendelsen klokka 18.00 torsdag. 
Pressekonferanse: Politiet holdt pressekonferanse om voldshendelsen klokka 18.00 torsdag.  Vis mer

Ifølge politiet skjedde voldshendelsen ute på åpen gate, og det var derfor flere vitner som både så og hørte det som skjedde.

Mannen fikk nødhjelp på stedet, men livet sto ikke til å redde. Han døde av skadene han var påført, opplyser politistasjonssjef Snorre Haugdal i Steinkjer.

Avhøres torsdag kveld

Politiet har satt i gang full etterforskning etter hendelsen. Kriminalteknikere er på stedet og politiet har startet vitneavhør.

Den siktede 24-årigen skal etter planen avhøres i løpet av kvelden og er fremstilt for lege. Han vil bli fremstilt for varetektsfengsling fredag.

Kommunen har opprettet kriseteam, og både pårørende og vitner til hendelsen vil bli fulgt opp.

Ikke kjenninger av politiet

Politiet har kontroll på det man antar er drapsvåpenet.

Verken avdøde eller siktede er kjenninger av politiet, opplyser politiet.

Advokat oppnevnt

Rolf Christensen i Steinkjeradvokatene er oppnevnt som advokat for den siktede 24-åringen.

- Jeg kan ikke uttale meg om saken på nåværende tidspunkt, sier Christiensen til Dagbladet like etter klokken 18.

Han har fortsatt ikke møtt sin klient.

Flere vitner: Det var flere vitner til hendelsen, som skjedde på åpen gate, opplyser politiet. Foto: Bjarne Arnøy
Flere vitner: Det var flere vitner til hendelsen, som skjedde på åpen gate, opplyser politiet. Foto: Bjarne Arnøy Vis mer

Den siktede ble pågrepet like etter hendelsen, og ble påkledd en hvit drakt før han ble fraktet bort av politiet, skriver Trønder-Avisa.

Flere politipatruljer og ambulanser var på stedet, og et område i boligfeltet er avsperret, skriver avisa.

- En person er svært alvorlig skadd, og det foregår livreddende førstehjelp på stedet, opplyste politistasjonssjef Snorre Haugdal i Steinkjer rundt klokka 15.00.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media