Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann (24) skutt i Oslo

Bevæpnet politijakt på maskert gjerningsmann i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bevæpnet politi lette i natt etter en mann mistenkt for å ha avfyrt flere skudd mot en 24 år gammel mann ved Haugerud i Oslo. Politiet fikk melding om skyteepisoden ved 23-tida.

- Det er ennå ikke pågrepet noen gjerningsperson. Det ble gjennomført sporsøk med hund fra stedet, uten at dette ga resultater, opplyser politibetjent Rune Henden ved Kriminalvakta i Oslo politidistrikt til Dagbladet.no i dag tidlig. 

Det var skuddofferet selv som klarte å ringe politiet. Da skal han ha blitt skutt flere ganger med et skytevåpen av ukjent kaliber.

- Signalementet på gjerningspersonen fra fornærmede er svært vagt, så vi har få holdepunkter inntil vi får avhørt 24-åringen nærmere, forhåpentligvis i formiddag. Vi venter også på resultater fra tekniske undersøkelser, sier Henden.

Skuddofferet ble sendt til Ullevål universitetssykehus, men tilstanden er foreløpig ikke kjent. Han skal ikke være livstruende skadet.

Mannen som er etterlyst for skytinga er 180-185 cm høyt, iført svart hettegenser og joggebukse. Han skal ha hatt et tørkle eller lignende foran ansiktet.

- Den mistenkte var maskert, fortalte operasjonleder Tor Grøttum ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no i natt. 

Politi bevæpnet med automatvåpen, bistått av hunder og et helikopter ble satt inn i jakten på skytteren da den dramatiske meldingen kom på telefon fra den blødende 24-åringen.

Mann (24) skutt i Oslo

- Vi har satt inn de ressursene vi føler er nødvendig, sa Grøttum mens den omfattende aksjonen pågikk.

Flere vitner skal ha hørt skytingen, men det er uklart om noen så selve hendelsen.

POLITIJAKT: Mannen som skjøt skal ha hatt et tørkle foran ansiktet. Han var i morgentimene tirsdag ennå ikke pågrepet. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN
POLITIJAKT: Mannen som skjøt skal ha hatt et tørkle foran ansiktet. Han var i morgentimene tirsdag ennå ikke pågrepet. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN Vis mer
<B>BLODIG:</B> Spor på bakken etter skuddramaet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling