SLÅTT NED: Voldshendelsen skjedde i dette området i Gamlebyen i Oslo. Foto: Google street view
SLÅTT NED: Voldshendelsen skjedde i dette området i Gamlebyen i Oslo. Foto: Google street viewVis mer

Mann (24) stakk fra regning på 271 kr, og slo ned drosjesjåføren. Nå må han sone og betale 28 827 kr

Dømt til 75 dager i fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 24 år gammel mann er dømt til 75 dager ubetinget fengsel etter at han 19. oktober i fjor slo en taxisjåfør i hodet.

Sjåføren hadde kjørt mannen og en venninne av ham fra Majorstua til Gamlebyen i Oslo i 03.30-tida, men da de kom til stedet løp den berusede 24-åringen fra taxien uten å betale regninga på 271 kroner.

Slo i panseret Sjåføren kjørte litt rundt i området, traff mannen kjapt og ba ham betale. To vitner observerte at 24-åringen var aggressiv, og at diskusjonen med føreren endte med at han slo flere ganger i panseret, heter det i dommen.

Da mannen begynte å slå i panseret gikk drosjesjåføren ut, ifølge dommen i et forsøk på å roe ned mannen.

- Han tok tak i tiltalte for å forhindre ytterligere skader på bilen, heter det i dommen.

24-åringen svarte med å slå med knyttet neve mot sjåførens venstre øye. Sjåføren fikk da lagt ham i bakken, og et vitne kontaktet politiet.

Erstatning I tillegg til fengselsstraffen dømmes mannen til å betale 547 kr i erstatning til drosjesjåføren. I tillegg må ha betale en oppreisningserstatning på 10 000 kr til mannen, samt 18 280 kr i erstatning til taxieieren for skadene på bilen.

Mannen er tidligere dømt tre ganger, hovedsakelig for vold og trusler. Den siste dommen var betinget, men taxiepisoden skjedde i prøvetiden og Oslo tingrett ga ham derfor en såkalt fellesstraff på 75 dager.

- Ved straffutmålingen legges det ellers i skjerpende retning vekt på at volden er begått mot en drosjesjåfør i tjeneste, en yrkesgruppe som har behov for et særskilt vern. Det bemerkes også at knyttneveslag som i denne saken har et stort skadepotensiale, heter det i dommen.

Advokat Erik Keiserud forsvarte mannen i retten. Han opplyser at det ikke er klart om mannen kommer til å anke.