ISRAS FRA TAKET: En mann fikk i ettermiddag alvorlige hodeskader etter å ha blitt truffet av én eller flere isblokker som falt ned fra et tak på en bygård på Frogner i Oslo.  Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN
ISRAS FRA TAKET: En mann fikk i ettermiddag alvorlige hodeskader etter å ha blitt truffet av én eller flere isblokker som falt ned fra et tak på en bygård på Frogner i Oslo. Foto: ØISTEIN NORUM MONSENVis mer

Mann (25) alvorlig skadd etter snøras fra tak

Kjørt til Ullevål med hodeskader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En mann (25) fikk i ettermiddag alvorlige hodeskader etter å ha blitt truffet av et snø som falt ned fra taket på en bygård i Oslo vest.

Politiet fikk melding om hendelsen ved Frognerveien 9 klokka 12.15.

- Han ble truffet av et snø- og isras som kom ned fra taket i bygården, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen ved Oslo politidistrikt.

25-åringen fikk en eller flere isbiter i hodet, ifølge innsatsleder på stedet, Ola Andreassen.

- Det er politi, brannvesenet og ambulanse på stedet. Mannen ble umiddelbart fraktet til Ullevål universitetsykehus. Han skal ha fått alvorlige hodeskader, sier Andreassen.

Politiet kjenner på nåværende tidspunkt ikke om mannen bor i den aktuelle bygården eller var forbipasserende.

- Det ligger snø og is i gaten der raset skjedde, men det skal ryddes opp relativt kjapt, sier operasjonsleder Gulbrandsen og fortsetter:

IS OG BLOD: Mannskap fra Oslo Brannvesen spyler fortauet for blod og is etter den tragiske ulykken. Foto: Øistein Norum Monsen.
IS OG BLOD: Mannskap fra Oslo Brannvesen spyler fortauet for blod og is etter den tragiske ulykken. Foto: Øistein Norum Monsen. Vis mer

- Vi har vært i kontakt med eieren av bygården. Vi vil gå i dialog med eieren ved videre etterforskning.

Det er gårdeierens ansvar å holde takene fri for snø og is slik at de ikke representerer noe fare for beboerne og de forbipasserende.

FARLIG: Isklumper på størrelse med fotballer raste ned fra hustaket i Frognerveien. Foto: Øistein Norum Monsen.
FARLIG: Isklumper på størrelse med fotballer raste ned fra hustaket i Frognerveien. Foto: Øistein Norum Monsen. Vis mer