Mann (25) bortført fra bar og mishandlet i over en time

Tre menn dømt for forholdet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I februar i år ble en 25 år gammel Oslo-mann bortført fra Kjøkken og Bar i Møllergata i Oslo og tatt med til en leilighet hvor han ble mishandlet i over en time.  

Nå er tre menn dømt til fengsel i henholdsvis et år, et år og to måneder og to år, for forholdet.

«Forholdet minner sterkt om tortur og mannen har slitt og sliter fortsatt med psykiske ettervirkninger. Retten legger til grunn offerets egen opplysning at han måtte sove på maven i 2 uker og gikk på krykker i om lag 4 uker. Opplevelsen var meget skremmende.» skriver Oslo tingrett i dommen.

Krangel om narkohandel

Bakgrunnen for mishandlingen var en krangel om en narkohandel sommeren 2006. Offeret hadde kjøpt 100 gram kokain, som en av gjerningsmennen mente han ikke hadde fått betalt for. 13. februar ble 25-åringen lurt til restauranten av gamlekjæresten som retten mener ikke visste hva som skulle skje. 

Mens de satt der dukket to av gjerningsmennene opp. Truet med at han skulle få en kniv i ryggen hvis han gjorde motstand, ble Oslo-mannen geleidet ut av lokalet og tatt med til en leilighet på Oppsal i Oslo.

Her ble han kommandert til å kle av seg til trusen før han fikk armene teipet på ryggen. I over en time ble han mishandlet på det groveste. Blant annet ble han slått gjentatte ganger på hele kroppen med et 50 centimeter langt metallrør.

Før mishandlingen startet ble musikkanlegget satt på høyt slik at naboene ikke skulle reagere på eventuelle skrik, kommer det fram i dommen.

Truet med voldtekt

25-åringen ble truet med at mishandlingen bare var en forsmak på hva han ville få hvis han ikke betalte gjelden.

«Retten finner det bevist at en av de tiltalte etter mishandlingen med stangen, truet med å skyve metallstangen opp i endetarmen til fornærmede og også å føre en colaflaske opp i endetarmen hans. Disse truslene ble ledsaget av at både metallstangen og colaflasken ble ført nærme anus slik at 25-åringen kjente gjenstandene mot legemet. Likeledes legger retten til grunn som bevist at offeret ble truet med kniv ved denne anledning, ved at en kjøkkenkniv ble ført langs ryggen hans mens det ble uttalt av en av de tre tilstedeværende at han risikerte å bli skåret eller sprettet opp om han ikke betalte det gjerningsmennene forlangte.» skriver tingretten.

I håp om at mishandlingen skulle stoppe lovet til slutt offeret å gå på bestefaren sin slik at voldsmennene kunne få 25 000 kroner dagen etter.

- Almenpreventive grunner for streng reaksjon

- Sterke almenpreventive grunner for streng reaksjon gjør seg gjeldende ved denne type privat rettshåndhevelse av meget brutal art. (…) Det forsterker alvoret at lyden på musikkanlegget ble skrudd høyt opp for å dempe skrik og at det var flere til stede som vekslet på å slå.

«Det har ingen betydning for rettens vurdering av forholdet om 25-åringen virkelig skyldte penger til en av de tiltalte for den kokainen han hadde kjøpt året før eller om det er slik han selv fortalte, nemlig at han hadde betalt avtalt pris kr 60 000,- for lengst, men skulle presses til å betale totalt nær tredobbelt pris siden han hadde gjort opp for seg for sent.» skriver retten.

Alle de tre har tatt betenkningstid på om de vil anke dommen.

BORTFØRT: En 25 år gammel mann ble i februar bortført fra Kjøkken og Bar i Møllergata i Oslo. Bildet er ikke tatt i forbindelse med saken.