Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann (25) døde i snøskredulykke

Den 25 år gamle mannen som ble tatt av snøskred på Stranda i ettermiddag, døde av skadene. Det er uklart om flere ble tatt i raset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hovedredningssentralen for Sør-Norge fikk melding om skredet klokka 14.12. En luftambulanse ble satt inn i søket umiddelbart.

- Vi fikk beskjed om at det hadde gått et større skred i Strandafjellet. En person ble tatt av raset, opplyser redningsleder ved Hovedredningssentralen til Dagbladet.no.

Han sier at det trolig var vitner som så at skredet tok med én person.

- Vi vet ikke om flere ble tatt av raset.

Den 25 år gamle mannen som ble tatt av snøskredet ved Stranda i Møre og Romsdal fredag, er omkommet, opplyser Sunnmøre politidistrikt, til NTB i kveld.

- Utløste det selv

Politiet i Ålesund sier at raset skal ha blitt utført ved at mannen kjørte ut på en skavl. Han har kjørt utenfor løypene til alpinanlegget.

- Vi vet ikke om det er andre personer i området der raset gikk, og letetaksjonen trappes derfor opp med mannskaper og hunder, sier stabssjef Kåre Hanken i Ålesund-politiet.

Han opplyser at raset er stort, og kanskje så bredt som 200 meter.

Været i området er bra, og temperaturen er ifølge nettstedet til Strandafjellet rundt 0 grader. Skisenteret har fem heiser i drift og snødybden er om lag to meter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!