Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann (25) dømt til tolv års fengsel for knivdrap

I Honningsvåg.

SPERRET AV: Her er politiet på stedet kort tid etter at 21-årige Simon Johan Jensen ble funnet drept. Nå er en 25-åring dømt for drapet. Foto: Trond Trondsen / NTB Scanpix
SPERRET AV: Her er politiet på stedet kort tid etter at 21-årige Simon Johan Jensen ble funnet drept. Nå er en 25-åring dømt for drapet. Foto: Trond Trondsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

25-åringen som fredag ble dømt til 12 års fengsel for knivdrapet på Simon Johan Jensen (21), anker saken.

Dommen i Hammerfest tingrett er to år strengere enn aktors straffepåstand, men i tråd med bistandsadvokatens ønske. 25-åringen fra Honningsvåg ble også dømt til å betale 400 000 kroner i oppreisning til Simon Johan Jensens foreldre.

- Dommen er allerede anket på grunnlag av skyldspørsmålet, straffeutmåling og oppreisningsbeløpets størrelse. Min klient erkjenner at det var han som drepte, men innrømmer ikke drapsforsett. Vi mener han handlet i nødverge, sier forsvarer Ulf E. Hansen til NTB.

Sloss Hammerfest tingrett er ikke enig i at knivdrapet ble begått i nødverge. Simon Johan Jensen ble stukket en gang i hjertet under et nachspiel hjemme hos tiltalte i Honningsvåg natt til 13. november i fjor.

Retten er ikke i tvil om at drapsmannen og offeret sloss før den fatale knivstikkingen. Men retten mener ikke vilkårene for nødverge er oppfylt. I dommen karakteriseres basketaket som oppsto mellom de to som «slåssing med bare never».

Husker ikke Hammerfest tingrett legger også vekt at 25-åringen rett etter pågripelsen sa til en politibetjent at «det er ikke selvforsvar å stikke en mann som bare skal slå». Dette mener retten viser at 25-åringen selv innså at han ikke handlet i nødverge.

I retten forklarte 25-åringen at han bare husker bruddstykker av hva som skjedde i leiligheten i Honningsvåg sentrum. Lydlogger som ble lagt fram i retten viser at han erkjente knivstikkingen da han tok kontakt med politi og senere AMK-sentralen for å få hjelp. Til politiet sa han flere ganger « æ måtte forsvare mæ».

Ny runde Drapsofferets søster, Sol Gabrielle Larsen, sier til NTB at familien er fornøyd med at retten økte straffeutmålingen til 12 år.

- Nå må vi forberede oss på en ny runde i retten. Vi håper det ikke tar like lang tid som da saken skulle opp for tingretten. Vi ønsker å bli ferdig med rettsprosessen og komme oss videre i sorgen, sier hun.
(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media