Mann (25) for å ha dopet og voldtatt 15 år gammel gutt

25-åringens mobilbilder er sentrale bevis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Statsadvokatene i Rogaland har tiltalt en 25 år gammel mann for å ha dopet ned og voldtatt en 15 år gammel gutt i fjor vår. 25-åringen risikerer 21 års fengsel.


Den 25 år gamle mannen skal først ha dopet ned den 15 år gamle gutten. Deretter skal ha teipet armene til gutten fast til anklene. Så skal 15-åringen ha blitt voldtatt, skriver Haugesunds Avis.


25-åringen er tiltalt for å ha voldtatt en bevisstløs person, der han selv har forårsaket tilstanden, og voldtekten skal ha blitt begått på en særlig krenkende måte. Tiltalen er tatt ut etter ordre fra riksadvokaten. Det gjøres i saker som har en strafferamme på inntil 21 års fengsel.


- Ekstrem påkjenning

- Jeg har aldri tidligere vært borti lignende sak. Dette har vært en ekstrem påkjenning for 15-åringen, sier Kjell Steinsbø, som er guttens bistandsadvokat.


25-åringen skal også ha tatt bilde av overgrepet med mobiltelefonen sin. Bildene blir sentrale bevis i rettssaken mot mannen som skal gå i Sunnhordland tingrett i august.


- Vi ser på dette som en svÃrt alvorlig sak. Gutten ble satt ut av spill, og han har ikke kunnet beskytte seg. Han er også forlatt i en hjelpeløs tilstand, sier den lokale lensmannen som var ansvarlig for etterforskningen av overgrepet til Haugesunds Avis.


Nekter for voldtekt

Voldtekten skal ha skjedd i 25-åringens leilighet natt til 18. mai i fjor. Ifølge tiltalen skal gutten ha fått i seg innsovningstabletter eller et annet bedøvende middel slik at han sovnet. Deretter skal 25-åringen ha båret gutten inn på soverommet. Der skal guttens ankler og armer ha blitt teipet sammen. Også teip rundt hodet slik at øynene ble dekket, skal 25-åringen ha sørget for. Da gutten kom til seg selv ved 12-tiden dagen derpå, var han fremdeles teipet i denne stillingen.


Den tiltalte 25-åringen nekter for å ha voldtatt gutten.


- Han mener det ikke er noe hold i tiltalen og nekter for at han har gjort noe straffbart, sier Odd Arild Drevland, som er mannens forsvarer.


Forsvareren sier at hans klient mener at andre personer må stå bak overgrepet mot 15-åringen.

- Min klient sier at han ikke har tatt bildene som ble funnet på telefonen, sier forsvareren.


(NTB)

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer