Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann (25) kastet sekk med GHB og la på svøm

Forsøkte å flykte fra politiet. 50 personer pågrepet for narko på festival på Kalvøya.

FÅR HJELP: En kvinne får hjelp fra helsepersonell under den pågående Extrema Outdoors-festivalen på Kalvøya.  Foto: Bjørn Langsem/DAGBLADET
FÅR HJELP: En kvinne får hjelp fra helsepersonell under den pågående Extrema Outdoors-festivalen på Kalvøya. Foto: Bjørn Langsem/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du tips eller bilder fra festivalen? Kontakt Dagbladet på epost 2400@db.no, telefon 24 00 00 00 eller sms/mms 2400.

(Dagbladet): 50 personer så langt er tatt og bortvist for bruk og besittelse av narkotika, etter at festivalen Extrema Outdoors på Kalvøya i Bærum åpnet portene klokka 10.00 i formiddag. «Vi forventer at tallet stiger etter hvert», sier politiet i 17-tida.

- Vi har greid å ta brorparten av disse før de kom gjennom portene. Det er mye forskjellig, både GHB, kokain, ecstasy, amfetamin og LSD, men ikke i store doser. Det har stort sett vært til eget bruk, sier innsatsleder Tomm Berger til Dagbladet.

Det var trolig ikke tilfelle med en 25 år gammel fra Drammen, som kastet seg i vannet og la på svøm, melder NRK. Fluktforsøket ble kortvarig, sier Berger.

- Han prøvde å flykte, men vi hadde politibåten ute. Han ble innhentet raskt og hadde en halv liter GHB i sekken. Det er ganske mye mer enn en brukerdose, og han hadde kanskje en intensjon om å selge, sier innsatslederen.

Politiet sier de har satt inn ekstra mange ressurser for å bekjempe narkotika og bråk under årets utgave av elektronikafestivalen.

- Vi har en nulltoleranse, og har både tobeinte og firbeinte på plass i sivil og uniform, sier innsatslederen.

- Og så langt har det gått veldig bra. Det har ikke vært et eneste tilfelle av bråk eller ordensforstyrrelse, og det er god stemning. Folk koser seg, legger han til.

Det er andre gangen festivalen arrangeres i Bærum. I fjor ble 68 personer tatt med narkotika i løpet av arrangementet, skriver NTB.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media