Mann (26) døde i Alicante etter å ha blitt spiddet av okse

En mann mistet livet etter at en ung okse spiddet ham i venstreleggen på en festival i Alicante i Spania.

DØDE ETTER OKSEULYKKE: En ung mann omkom etter at en okse stakk hornet 20 centimeter inn i mannens legg. Foto: NTB Scanpix
DØDE ETTER OKSEULYKKE: En ung mann omkom etter at en okse stakk hornet 20 centimeter inn i mannens legg. Foto: NTB ScanpixVis mer

Torsdag kveld rundt klokka åtte på kvelden, ble en mann spiddet av hornet til en unge okse på El Pinós fiestas i Alicante. Den ungen mannen var en lokal, fra den nærliggende byen Petrer. Mannen sto ved noen trapper sammen med flere andre i midten av «ringen», da oksen ble sluppet løs.

Hornet gikk dypt, 20 centimeter inn i baksiden av mannens venstre legg, melder El Pais.

Han ble hjulpet på stedet av en lege og deretter kjørt til Elda sykehus. Oksens horn hadde rammet en pulsåre, og mannen døde på operasjonsbordet litt før klokka elleve på kvelden.

Byen er knust

Etter at ordføreren av El Pinós fikk beskjed om dødsfallet gikk han ut på sosiale medier for å kondolere. Lázaro Azorín sa at byen var knust og at festivalen ikke kunne ha startet på en tristere måte.

- På vegne av meg selv og folket i El Pinós, ønsker jeg å uttrykke den sterkeste medfølelse og kondolanse til den unge mannens familie i denne tunge tida.

Ordføreren skrev også at de ville ha en 24-timers sørgeperiode. Fredag klokka 12 ble det holdt et minutts stillhet foran byens rådhus. Av respekt for den avdøde og hans familie ble også festivalens program avlyst på fredag.

GÅR GALT: Matador Lea Vicens vakte harme i fjor da hun hoverte med okseører. Nå har hun fått skikkelig rundjuling. Vis mer

- En nasjonal skam

Tyrefekting har århundrer med tradisjon i Spania, og står spesielt sterkt i rurale strøk. Men den nasjonale tradisjonen er også svært kontroversiell. Som Dagbladet har tidligere omtalt, demonstrerte tusenvis av spanjoler mot den kulturelle arven i 2016.

- Tyrefekting er en nasjonal skam, og dersom det representerer Spania på noe vis, så er ikke jeg spansk, sa en av demonstrantene som The Guardian snakket den gangen.

Catalonia forbød tyrefekting i 2010, men i 2016 besluttet grunnlovsdomstolen i Spania at et lokalt forbud mot tyrefekting i regionen var i strid med en nasjonal lov som beskytter tradisjonen.

Domstolen konkluderte med at lokale myndigheter kan styre andre offentlige arrangementer selv, men at tyrefekting er en del av nasjonalarven og må beskyttes.