Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann (26) i militært galla- antrekk tatt for storsmugling

- Første gang jeg ser en slik sak, sier talskvinne i tollen.

 DEKKHISTORIE:  26-åringen hevdet å ha deltatt på et militært arrangement i Gøteborg, men det viste seg ikke å stemme. Begge foto: Tollvesenet
DEKKHISTORIE: 26-åringen hevdet å ha deltatt på et militært arrangement i Gøteborg, men det viste seg ikke å stemme. Begge foto: Tollvesenet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 26-åringen ble tatt med 16,4 kilo hasj, 4,2 kilo marihuana og en pakke ecstasy på 660 gram.

Det var 12. september at mannen forsøkte å passere grensa ved Svinesund i en personbil. Mannen var iført en gallauniform, og forklarte tollerne at han hadde deltatt på et militært arrangement i Gøteborg.

Uniformen hadde også flere merker som mannen viste til som utmerkelser for å underbygge historien.

Det hele viste seg imidlertid å være en bløff, både historien om arrangementet og tilhørligheten i forsvaret.

- Det var ikke reelt, mannen er ikke knyttet til forsvaret, sier Wenche Fredriksen, kontorsjef ved grensekontrollen Svinesund.

- Det virker som om dette var en måte å forsøke å komme seg gjennom på. Dette er nok veldig sjeldent, det er første gangen jeg har vært borti denne typen sak, sier Fredriksen.

Hun forteller at mannen ble avslørt takket være en oppmerksom tjenestemann som fattet mistanke. Deretter lot tollerne hunden «Storm» gjøre et søk i bilen, og hunden markerte for funn av narkotika ved ett av bakhjulene.

Saken er nå overført til Østfold-politiet, som fremdeles har mannen varetekstfengslet, på grunn av fare for bevisforspillelse. Saken er fortsatt under etterforskning.