SIKTET: En 26 år gammel mann fra Edinburgh er siktet for å med overlegg ha smittet seks personer med HIV. Illustrasjonsfoto: Shutterstock
SIKTET: En 26 år gammel mann fra Edinburgh er siktet for å med overlegg ha smittet seks personer med HIV. Illustrasjonsfoto: ShutterstockVis mer

Mann (26) siktet for å ha smittet sexpartnerne sine: «Jeg kom inni deg, og jeg har HIV. Oops!»

Skal ha smittet seks personer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 26 år gammel mann fra Edinburgh i Skottland er siktet for å med viten og vilje ha smittet fire personer med HIV, samt forsøk på å smitte seks andre.

Rettssaken mot mannen har nå startet, og i går fikk retten høre en rekke detaljer om hvordan mannen har operert.

Han skal ha overbevist sine sexpartnere om at han ikke var smittet, og da de insisterte på å bruke kondom likevel, skal han ha tuklet og revet hull på det. Det skriver The Guardian.

Deretter skal 26-åringen ha sendt hånende tekstmeldinger til flere av sine ofre. En av dem lød som følger:

«Det kan hende du har fått 'feberen'. Jeg kom inni deg, og jeg har HIV. Oops!»

Ville ikke ta medisin

Mannen fikk HIV-diagnosen i april 2015 mens han fremdeles bodde i Edinburgh. Han flyttet så til Bradford, og det er der han skal ha smittet de fire personene i perioden oktober 2015 til desember 2016.

Til å begynne med mente legene at han taklet diagnosen bra, men de ble bekymret da han avslo vaksiner for vanlige sykdommer som HIV-positive pasienter er ekstra mottakelige for, som lungebetennelse.

Han ville heller ikke ha medisiner som skal forsinke spredningen av viruset og gjøre de som har fått viruset mindre smittsomme.

- Han fikk beskjed om at han kunne bli straffeforfulgt dersom han spredde viruset eller utsatte noen for smittefare. Han sa til legene sine i Edinburgh at han ikke aktet å ha ubeskyttet sex igjen, forteller aktor Caroline Carberry.

Hun forteller at det var på dette tidspunktet at 26-åringen flyttet til Bradford.

- Han hadde ingen familie eller andre koplinger til området, men kom i kontakt med flere menn på datingappen Grindr. Det var her han møtte personene han senere smittet.

Anonymitet

Da saken først ble kjent, var mannen siktet for å ha smittet to personer. Men etter at politiet gikk ut med en advarsel om mannen, meldte flere seg og saken ble utvidet.

Dommeren i saken, Christine Henson, har innvilget full anonymitet for de 10 ofrene, og de vil ha muligheten til å vitne bak en skjerm for å slippe å møte 26-åringen i retten.

Det er ventet at saken vil pågå i Lewes crown court i ytterligere seks uker.