SIKTET: En 26 år gammel mann fra Edinburgh er siktet for å med overlegg ha smittet seks personer med HIV. Illustrasjonsfoto: Shutterstock
SIKTET: En 26 år gammel mann fra Edinburgh er siktet for å med overlegg ha smittet seks personer med HIV. Illustrasjonsfoto: ShutterstockVis mer

Mann (26) siktet for å ha smittet sexpartnerne sine: «Jeg kom inni deg, og jeg har HIV. Oops!»

Skal ha smittet seks personer.

(Dagbladet): En 26 år gammel mann fra Edinburgh i Skottland er siktet for å med viten og vilje ha smittet fire personer med HIV, samt forsøk på å smitte seks andre.

Rettssaken mot mannen har nå startet, og i går fikk retten høre en rekke detaljer om hvordan mannen har operert.

Han skal ha overbevist sine sexpartnere om at han ikke var smittet, og da de insisterte på å bruke kondom likevel, skal han ha tuklet og revet hull på det. Det skriver The Guardian.

Deretter skal 26-åringen ha sendt hånende tekstmeldinger til flere av sine ofre. En av dem lød som følger:

«Det kan hende du har fått 'feberen'. Jeg kom inni deg, og jeg har HIV. Oops!»

Ville ikke ta medisin

Mannen fikk HIV-diagnosen i april 2015 mens han fremdeles bodde i Edinburgh. Han flyttet så til Bradford, og det er der han skal ha smittet de fire personene i perioden oktober 2015 til desember 2016.

Til å begynne med mente legene at han taklet diagnosen bra, men de ble bekymret da han avslo vaksiner for vanlige sykdommer som HIV-positive pasienter er ekstra mottakelige for, som lungebetennelse.

Han ville heller ikke ha medisiner som skal forsinke spredningen av viruset og gjøre de som har fått viruset mindre smittsomme.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Han fikk beskjed om at han kunne bli straffeforfulgt dersom han spredde viruset eller utsatte noen for smittefare. Han sa til legene sine i Edinburgh at han ikke aktet å ha ubeskyttet sex igjen, forteller aktor Caroline Carberry.

Hun forteller at det var på dette tidspunktet at 26-åringen flyttet til Bradford.

- Han hadde ingen familie eller andre koplinger til området, men kom i kontakt med flere menn på datingappen Grindr. Det var her han møtte personene han senere smittet.

Anonymitet

Da saken først ble kjent, var mannen siktet for å ha smittet to personer. Men etter at politiet gikk ut med en advarsel om mannen, meldte flere seg og saken ble utvidet.

Dommeren i saken, Christine Henson, har innvilget full anonymitet for de 10 ofrene, og de vil ha muligheten til å vitne bak en skjerm for å slippe å møte 26-åringen i retten.

Det er ventet at saken vil pågå i Lewes crown court i ytterligere seks uker.