Mann (26) tatt for bryllups- drapet skal ha tilstått

Må møte i retten i Cape Town i dag, mistenkt for drapet på svenske Anni Dewani (28).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen (26) som tirsdag ble pågrepet og mistenkt for drapet på svenske Anni Dewani (28), skal ha erkjent drapet overfor en politimann, melder avisene Die Burger og news24.

Men det er ingen formell tilståelse mannen skal ha kommet med, for tilståelsen skal ha vært overfor en politibetjent og ikke en domstol. Politiet har ikke kommentert den angivelige tilståelsen, melder Expressen.se.

26-åringen blir framstilt for varetekstfengsling i byen Cape Town i dag.

- Etterforskningen fortsetter vi jakter ytterligere en gjerningsmann. Vi ber allmenheten om hjelp i arbeidet, uttalte Frederick van Wyk til Aftonbladet i går.

- Skremmer til taushe tMannen skal være godt kjent av politiet fra tidligere.

- Han har vært mistenkt for drapsforsøk, to bilkapringer og våpenbrudd. Men de fleste etterforskninger har blitt henlagt fordi vitner har trukket tilbake sine vitnemål. Han virker å være en mektig person som kan skremme folk til taushet, opplyser politiet til avisa.

26-åringen skal bo få kilometer fra der Dewani ble funnet drept. Et vitne skal ha sett to menn menn parkere en bil og så stikke av.

- Jeg så dem da de forlot bilen. De bare løp fra den, en hadde rød jakke og den andre en beige jakke, skal vitnet ha sagt.

Funnet skutt Dewani og ektemannen var på bryllupsreise og hadde spist middag på en restaurant i Somerset West utenfor Cape Town da hendelsen skjedde.

På vei tilbake til hotellet ba de taxisjåføren kjøre gjennom Gugulethu, et område kjent for sitt natteliv og mange populære barer.
De to skal ha blitt overrasket av bilkaprere, noe som førte til at Dewani til slutt ble funnet skutt og drept i bilens baksete.

Politiet har saumfart åstedet på jakt etter spor som kan knytte den mistenkte mannen til drapet.

- Det er helt forferdelig. Hun var den vakreste piken som fantes, sier pappa Vinod Hindocha til Expressen.

Anni Dewani fra Mariestad og hennes 31 år gamle britiske mann giftet seg i India for tre uker siden.

EN TATT: Dewani ble funnet i baksetet på bilen som er innringet på bildet. Til høyre er hun sammen med ektemannen. Foto: Andrea Thonoldo/Expressen og privat
EN TATT: Dewani ble funnet i baksetet på bilen som er innringet på bildet. Til høyre er hun sammen med ektemannen. Foto: Andrea Thonoldo/Expressen og privat Vis mer