Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann (27) dømt for voldtekt av kvinne på Burger King-toalett

Får fire års ubetinget fengsel.

DØMT TIL FENGSEL I FIRE ÅR: En 27-åring er dømt for voldtekt av en kvinnen på toalettet på en Burger King-restaurant.
DØMT TIL FENGSEL I FIRE ÅR: En 27-åring er dømt for voldtekt av en kvinnen på toalettet på en Burger King-restaurant. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 27 år gammel mann er i Oslo tingrett dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt en kvinne på Burger King i Karl Johans gate i Oslo i september i fjor.

Mannen forklarte i september at han ikke husket hva som hadde skjedd, men at det ville være «en katastrofe» hvis han hadde gjort det. I tingretten erkjente han ikke straffskyld for forholdet.

I tillegg må mannen betale et oppreisningsbeløp på 150 000 til den fornærmede kvinnen.

I dommen heter det at mannen tok seg inn på dametoalettet på Burger King-restauranten etter kvinnen og at hun ble voldtatt der. Hun ble seinere funnet av en sikkerhetsvakt. Ifølge den domfelte var kontakten frivillig, men dette støttes ikke av overvåkingsvideoer på stedet, ifølge retten.

- Typisk overfallsvoldtekt Oslo tingrett har trodd på fornærmede i saken og ikke den tiltalte. Han skal blant annet ha kommet med helt nye, sentrale opplysninger om hendelsesforløpet først under hovedforhandlingen, noe retten følte var lite troverdige.

Retten bemerker i dommen:

«Tiltaltes handling må karakteriseres som en typisk overfallsvoldtekt, ved at det ikke var noen kontakt mellom partene på forhånd som ga fornærmede noe forvarsel eller noen mulighet til å avverge situasjonen...».

Retten skriver videre:

«Det er også sterkt skjerpende at handlingen ble begått inne på et trangt avlukke på et fra utsida avlåst dametoalett, og altså på et sted der man som utgangspunkt skal kunne føle seg trygg. Fornærmede hadde liten mulighet til å komme unna eller tilkalle hjelp, slik at dette må ha vært en særlig skremmende opplevelse.».

Offeret fornøyd med dommen Offerets bistandsadvokat, advokat Eirik Teigstad, sier han er fornøyd med rettens resultat.

- Min klients forklaring er lagt til grunn og jeg mener det er riktig nivå hva gjelder både straffenivået og erstatningsnivået, sett hen til sakens skjerpende omstendigheter og konsekvensene overgrepet har medført for fornærmede, sier Teigstad til Dagbladet.

Han sier hans klient har opplevd saken som svært belastende.

- Fornærmede er fornøyd med dommen, og tenker det er veldig bra at dette kanskje gjør det mindre sannsynlig at han finner på noe liknende igjen mot andre jenter. Hun håper jo selvsagt at saken ikke ankes, sier Teigstad.

Tidligere straffedømt 27-åringen kom til Norge fra Iran som sjuåring. Han har ikke fullført videregående, og er for tiden arbeidsledig og mottar sosialstønad, ifølge dommen.

Mannen er tidligere straffedømt.

I 2006 ble han dømt til 210 timers samfunnsstraff for ran begått i 2005. At han var dømt for dette ranet, mente retten pekte i skjerpende retning, og retten kunne ikke finne noen formildende forhold knyttet til tiltaltes handlemåte eller situasjon.

I 2013 ble han dømt til 24 dagers betinget fengsel for narkotikaovertredelser.

Han er også bøtelagt for naskeri i 2007 og for overtredelse av politiloven i 2013

BISTANDSADVOKAT: Eirik Teigstad.
BISTANDSADVOKAT: Eirik Teigstad. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!