Mann (27) hadde sex med ti menn, så fikk de meldingen «I have hiv. Lol. Oops!»

Møtte menn på dating-app og lurte dem til sex med ødelagt kondom. Nå har tingretten i England funnet ham skyldig.

SKYLDIG I HIV-SMITTE: En 27 år gammel britisk mann er funnet skyldig i å med vilje smitte en rekke menn med HIV. Han kan vente en livstidsdom når skraffeutmålingen står klar i januar. Foto: NTB Scanpix
SKYLDIG I HIV-SMITTE: En 27 år gammel britisk mann er funnet skyldig i å med vilje smitte en rekke menn med HIV. Han kan vente en livstidsdom når skraffeutmålingen står klar i januar. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En mannlig frisør fra Edinburgh i Skottland (27) er funnet skyldig i å med vilje ha ønsket å smitte ti menn han møtte på datingappen «Grinder» med hiv.

Flere britiske medier omtaler utfallet av den seks uker lange rettssaken som har pågått i Lewes Crown Court i England, da mannen skal ha flyttet til England i 2015.

Mannen skal ha sendt meldinger til ofrene sine i etterkant, hvor det blant annet skal ha stått «I have hiv LOL. Oops!» (Jeg har hiv LOL. Oops!).

Ville smitte flest mulig

Aktor skal i retten ha sagt at mannen hadde en slags «kampanje» i Brighton-området, med mål om å smitte så mange menn som mulig over en fire måneders periode, fra oktober 2015. Han skal ha varslet om at det også kan ha vært flere ofre, skriver The Guardian.

Mannen skal ha krevd å ha ubeskyttet sex med mennene han møtte, og om de sa nei, skal han ha tatt på seg kondomer som han i all hemmelighet hadde ødelagt, for å smitte ofrene. Minst fire av dem han hadde samleie med skal ha fått hiv.

Under rettssaken har 27-åringen nektet for at han med vilje smittet ofrene.

Ryggsekk med kondomer

Mannen ble først pågrepet februar 2016, men nektet da for å være hivpositiv, i sitt første avhør. Politiet skal så ha sendt ut en offentlig advarsel, hvor de ba menn som hadde hatt sex med en mann som passet med beskrivelsen av 27-åringen, om å kontakte politiet.

I november 2016 skal mannen ha lagt på rømmen. Under falskt navn skal han ha forsøkt å smitte ytterligere to menn nordøst i England. Da han først ble pågrepet, ble han funnet med en ryggsekk med ødelagte kondomer i.

Sky News skriver at mannen under rettssaken var av den oppfatning at om han drakk sin egen urin daglig, og tok urter og olje, ville det kurere ham for hiv.

De skriver også at dette er den første saken i Storbritannia hvor noen har blitt dømt for å bevisst smitte andre med hiv.

Kan få livstidsstraff

27-åringen er funnet skyldig i fem tilfeller av grov kroppsskade med hensikt, og fem tilfeller av forsøk på grov kroppsskade med hensikt.

Dommer, Christine Henson, skal ha uttalt overfor Sky News at mannen kan vente livstid i fengsel når straffeutmålingen kommer 29. januar.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer